Voorspelling: Juventus, Sevilla, Leverkusen en Roma strijden om finaleplaats in de Europa League

Foto: Voorspelling: Juventus, Sevilla, Leverkusen en Roma strijden om finaleplaats in de Europa League

Er zijn nog vier ploegen over in de Europa League. Juventus, Leverkusen, Sevilla en AS Roma strijden om een plek in de finale van het Europese toernooi. Sevilla is natuurlijk de recordkampioen van de Europa League en zal graag een poging doen om voor de zevende keer deze beker te winnen. Met Juventus, Leverkusen en Roma heeft de ploeg echter nog genoeg tegenstand, maar voordat er kan worden gedroomd over een prijs moeten de ploegen zich nog plaatsen voor de finale van het toernooi. Wie weet een eerste stap te zetten richting de finale? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Juventus – Sevilla en AS Roma – Bayer Leverkusen.

Juventus – Sevilla

De ploeg van Massimiliano Allegri maakt een prima seizoen door. De Oude Dame is weliswaar niet de kampioen van Italië, maar toch gaat het niet slecht bij de club. De club uit Turijn kreeg begin januari namelijk vijftien punten in mindering door de Serie A, waardoor een Europees ticket voor volgend seizoen onmogelijk leek. Juventus weet, voor nu, de zaak te winnen en heeft daarmee de punten weer teruggekregen, waardoor het nu tweede staat in de Serie A. In de Champions League eindigde Juventus als derde, hierdoor moest het verder in de Europa League. FC Nantes (1-4), SC Freiburg (3-0) en Sporting CP (2-1) werden in de voorafgaande rondes verslagen door de ploeg uit Turijn.

Afgelopen speelronde in de Serie A moest Juventus het in topwedstrijd opnemen tegen Atalanta Bergamo. Juve leek de underdog te zijn in dit duel, maar er werd uiteindelijk toch met 0-2 gewonnen. Zo wist Samuel Iling Junior voor de eerste keer in het shirt van Juventus te scoren in de competitie. In de extra tijd wist Dušan Vlahović ook nog te scoren, waardoor Juventus uiteindelijk met 0-2 wist te winnen. Iling is pas negentien en komt uit Engeland. De buitenspeler kwam een aantal jaar terug over van Chelsea en maakte dit seizoen al minuten in de Champions League, Serie A en de Coppa Italia.

Sevilla is met zes overwinningen de recordhouder van de Europa League. De Spaanse club wist tussen 2014 en 2016 het toernooi maar liefst drie keer op rij te winnen en was in de afgelopen zeven edities vier keer de winnaar. Ook dit seizoen maakt de ploeg dus weer kans op deze Europese prijs, die ook een plek in de Champions League van volgend seizoen oplevert. In La Liga staat Sevilla slechts elfde en lijkt het uitgeschakeld te zijn voor een Europees-ticket voor volgend seizoen. De enige manier waarop Sevilla het seizoen nog op kan fleuren is de Europa League.

Het team staat er dus slecht voor in de Spaanse competitie, maar de laatste weken lijkt Sevila de vorm te vinden. Vijf van de laatste zeven wedstrijden werden gewonnen en afgelopen weekend werd Espanyol met 3-2 verslagen. De ploeg van trainer José Luis Mendilibar kwam op een 1-2 achterstand, maar wist het in de laatste dertig minuten nog om te buigen.

Wedtip Juventus – Sevilla

Beide ploegen spelen dit seizoen geen aantrekkelijk voetbal, maar de laatste tijd weten de twee clubs toch veel wedstrijden te winnen. Juventus houdt vooral de achterdeur op slot en weet dan door een individuele actief of spelhervatting te scoren. Sevilla gaat meer uit van balbezit en combinatievoetbal, maar dat komt er dit seizoen eigenlijk nauwelijks uit. Juventus heeft de bal liever niet aangezien er dan op de counter kan worden gespeeld, doordat Sevilla de bal graag heeft speelt dit Juventus in de kaart. Daarom de tip: wedden op ‘Juventus wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.85 bij Unibet.

Juventus wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma – Bayer Leverkusen

Vorig seizoen wist AS Roma de Conference League te winnen waardoor het zich automatisch plaatste voor de Europa League. De groepsfase werd vrij eenvoudig overleefd door de ploeg van José Mourinho en de eerste twee knock-out wedstrijden tegen Salzburg (1-2) en Real Sociedad (2-0) werden ook relatief eenvoudig gewonnen. Daarna trof de Italiaanse club Feyenoord in de kwartfinale. De wedstrijd in de Kuip ging met 0-1 verloren, waardoor Roma in de thuiswedstrijd een achterstand goed moest maken. Na tachtig minuten stond het gelijk, waardoor Feyenoord op een gewonnen positie stond. De Rotterdammers waren echter op terwijl de spelers van Roma maar bleven aanvallen. Uiteindelijk wist Paulo Dybala nog te scoren waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. AS Roma was fitter en leek meer energie te hebben, waardoor de ploeg uiteindelijk met 4-1 wist te winnen en zich plaatste voor de halve finale.

In de Serie A gaat het een stuk minder met de club. Tijdens de laatste vier Serie A-wedstrijden wist Roma slechts twee punten te pakken. In de laatste speelronde werd er vrij kansloos met 0-2 van Internazionale verloren. Mourinho weet in Europese wedstrijden vaak het beste uit zijn ploeg te halen. Paulo Dybala is net terug van een lichte blessure en is eigenlijk de hoop van Rome. De Argentijn kan uit het niets een wedstrijd beslissen met een individuele actie en daar is eigenlijk de hele tactiek van Roma op gebaseerd.

Bayer Leverkusen is bezig aan een sensationeel tweede deel van het seizoen. Na acht competitiewedstrijden stond het zeventiende in de Bundesliga en werd Xabi Alonso aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Sinds de Spanjaard de leiding heeft bij Leverkusen stijgt men langzaam op de ranglijst van de competitie. De club staat ondertussen op de zesde plaatst van de Bundesliga en lijkt zich in ieder geval weer te plaatsen voor de Europa League. In de kwartfinale wist het elftal van Alonso uiteindelijk met 2-5 van Union Saint Gilloise te winnen.

In de Bundesliga werd afgelopen speelronde voor het eerst in tien wedstrijden weer eens verloren. FC Köln was te sterk voor de formatie van onder andere Jeremy Frimpong. Met de vorm van Leverkusen zit het dus wel goed. Frimpong speelt als rechter wingback bij de ploeg en is dit seizoen met negen doelpunten en tien assists super belangrijk in het aanvalsspel van het team. Met zijn snelheid en diepgang zorgt hij bij elke tegenstander voor paniek. Naast zijn enorme snelheid heeft Frimpong ook nog het overzicht om een teamgenoot uit te zoeken en te bereiken.

Onze voorspelling

Roma is de favoriet volgens de bookmakers. Mourinho is sterk in het spelen van knock-outwedstrijden en kan na de Conference League wellicht ook de Europa League winnen met Roma. Leverkusen valt daarentegen niet te onderschatten en Xabi Alonso heeft er dit seizoen echt een machine van gemaakt. Met de snelheid van Frimpong en Moussa Diaby is het voor elke tegenstander een nachtmerrie om tegen deze ploeg te spelen. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Bayer Leverkusen wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.00 bij bet365.

Bayer Leverkusen

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
156+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
133+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
127+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
48+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
68+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
348+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
73+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
106+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
334+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
92+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1420+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
185+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
538+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
824+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
226+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
337+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
13+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie