Voorbeschouwing: Kan Arsenal in het spoor van koploper Liverpool blijven?

Foto: Voorbeschouwing: Kan Arsenal in het spoor van koploper Liverpool blijven?

Na een drukke week met Europees voetbal staat er op zaterdagmiddag een topwedstrijd op het programma in de Premier League. Titelkandidaat Arsenal krijgt bezoek van Newcastle United. In het kader van de titelstrijd mag Arsenal niet verder achter raken op koploper Liverpool. Kan Newcastle roet in het eten gooien of gaan The Gunners er met de overwinning vandoor? In deze voorbeschouwing kan je informatie vinden die je helpt bij het wedden op het duel Arsenal – Newcastle United.

Arsenal: teaminfo en vorm

Het is een drukke periode voor het elftal van trainer Mikel Arteta. The Gunners kwamen afgelopen woensdagavond nog uit in de Champions League. Zaterdagavond komt Newcastle op bezoek in Londen. Door een mindere periode rondom de winterstop verloor Arsenal de koppositie in de Premier League. De laatste weken gaat het geweldig in de competitie. De afgelopen vijf duels werden allemaal gewonnen. In die duels maakte de ploeg 21 doelpunten.

Door deze uitstekende reeks staat de club momenteel derde in de Premier League. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt momenteel vijf punten. The Reds hebben echter één wedstrijd meer gespeeld dan Arsenal. Virtueel gezien kan de ploeg van Arteta dus op twee punten van de koppositie komen te staan. Manchester City staat hier nog tussen. De titelstrijd in de Premier League is nog lang niet beslist.

In de achtste finale van de Champions League verloor Arsenal verrassend van Porto. Tijdens de extra tijd schoot Galeno de Portugezen op prachtige wijze naar de overwinning. Arsenal was veelvoudig aan de bal tijdens deze wedstrijd, maar de ploeg kon niet door de verdediging van Porto breken.

Het knappe aan de prestatie van Arsenal is dat de ploeg veel doelpunten weet te maken zonder dat er een echte spits rondloopt in de selectie. Gabriel Jesus is geen veelvraat als het gaat om scoren. Bukayo Saka is met twaalf doelpunten de clubtopscorer in de Premier League en is met zeven assists ook de belangrijkste aangever van de ploeg.

Saka geeft een assist

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Newcastle United: teaminfo en vorm

Newcastle stond er vlak voor de jaarwisseling goed voor. Rondom de feestdagen verloor de ploeg echter vier keer op rij. Daardoor zakte Eddie Howe met Newcastle van de zesde naar de tiende plaats op de ranglijst van de Premier League. Door uit vier wedstrijden acht punten te pakken hebben The Magpies de vorm weer een beetje te pakken.

Afgelopen speelronde kwam Newcastle niet voorbij Bournemouth. De club kwam zelfs nog goed weg met een gelijkspel. Matt Ritchie schoot de ploeg in de extra tijd nog op 2-2. In de wedstrijden daarvoor werden er punten gepakt tegen Nottingham Forest (2-3), Luton Town (4-4) en Aston Villa (1-3). Uit de resultaten valt op dat er bij wedstrijden van Newcastle de laatste tijd veel doelpunten vallen.

Vorig seizoen was de achterhoede van Newcastle de kracht van de ploeg. In 38 duels kreeg het team van Howe 33 doelpunten tegen. Na 25 wedstrijden heeft de club nu al 41 treffers moeten incasseren. Dit is onder andere te wijten aan een aantal missende spelers in de achterhoede.

Een ander probleem bij The Magpies is dat er veel aanvallers geblesseerd zijn. Zowel Alexander Isak als Callum Wilson ligt er momenteel uit met een blessure. Buitenspeler Anthony Gordon stond daarom in de spits tegen Bournemouth. Met acht doelpunten staat de Engelsman tweede op de lijst van clubtopscorers. Alleen Isak, met tien doelpunten, heeft vaker het net gevonden.

Meer dan 2.5 doelpunten

Onderling resultaat

Eerder dit seizoen namen de twee het ook al tegen elkaar op. Newcastle was thuis te sterk voor Arsenal. Er werd met 1-0 gewonnen door een treffer van Gordon. In Newcastle was de ploeg van Howe vaker succesvol tegen Arsenal. In Londen komt de ploeg er echter nauwelijks aan te pas. De laatste overwinning in een uitwedstrijd tegen Arsenal dateert van 2010.

Wedtip Arsenal – Newcastle United

Kijkende naar de vorm van Arsenal en Newcastle is de ploeg uit Londen zeker de favoriet. Bij Newcastle ligt de achterhoede de laatste tijd open en Arsenal scoort er juist op los in de afgelopen wedstrijden. Daarom de tip: wedden op ‘Arsenal wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.42 bij Unibet.

Arsenal wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie