Voorbeschouwing: Ajax uit op eerherstel, PSV treft hekkensluiter en Feyenoord trekt naar Limburg

Foto: Voorbeschouwing: Ajax uit op eerherstel, PSV treft hekkensluiter en Feyenoord trekt naar Limburg

Na de teleurstelling van de afgelopen week staat Ajax voor de uitdagende opgave om tegen FC Twente de eer te herstellen. PSV krijgt ondertussen bezoek van Vitesse, terwijl Feyenoord afreist naar Sittard. Een boeiende speelronde staat op het punt te beginnen voor de traditionele top drie van Nederland. In deze voorbeschouwing worden enkele interessante wedtips besproken voor de wedstrijden PSV – Vitesse, Fortuna Sittard – Feyenoord en Ajax – FC Twente.

PSV – Vitesse

Philips Stadion

Eredivisie

13 april 2024

16:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 april 2024 16:29.

De afgelopen dagen stond de Nederlandse voetbalwereld stil bij de historische nederlaag van Ajax. De uitmuntende prestatie van PSV raakte wat ondergesneeuwd door De Klassieker. PSV wist concurrent AZ met 5-1 te overklassen. Tijdens dit duel waren er verschillende spelers die uitblonken. Aanvoerder Luuk de Jong scoorde tweemaal, terwijl Malik Tilman twee assists op zijn naam zette. Echter, de meeste aandacht ging uit naar debutant Jesper Unuken. Vlak voor het einde van de wedstrijd betrad hij het veld en tot verbazing van bijna iedereen wist hij de 5-1 te maken.

De Eindhovenaren hebben momenteel een voorsprong van negen punten op Feyenoord in de Eredivisie. PSV moet nog vijf wedstrijden te spelen in deze jaargang. Het team van Peter Bosz zou het wel heel erg moeten verprutsen als het de titel nog willen verspelen. Eind maart leed PSV verrassend een 3-1 nederlaag tegen NEC, maar sindsdien heeft het team zich hersteld. Excelsior werd met 0-2 verslagen en AZ werd dus overklast.

Het gaat slecht met Vitesse. De club uit Arnhem bevindt zich in een zorgwekkende situatie, zowel op als naast het veld. Het team, onder leiding van trainer Edward Sturing, staat onderaan in de Eredivisie met slechts zeventien punten uit 29 wedstrijden. In de laatste zes wedstrijden wist Vitesse slechts één punt te behalen, uit een gelijkspel tegen Almere City, terwijl de rest van de wedstrijden verloren gingen.

De achterstand op de zestiende plaats, wat betekent dat je als club play-offs moet spelen om degradatie te voorkomen, bedraagt slechts vijf punten. Er is dus nog steeds een kans voor Vitesse om degradatie te ontlopen, maar buiten het veld kampt de club met financiële problemen, wat voor onrust zorgt. Deze onrust lijkt ook zijn tol te eisen op de spelers. Een positief resultaat tegen PSV zou niet alleen belangrijke punten opleveren, maar ook het moreel rondom de club een boost geven.

PSV – Vitesse

Het mag geen verrassing zijn dat PSV de favoriet is voor dit duel. Bij de Eindhovenaren gaat alles goed, terwijl het bij tegenstander Vitesse telkens helemaal fout gaat. Er zijn geen aanwijzing richting een stunt voor de Arnhemse club. Daarom de tip: wedden op ‘Meer dan 3.5 doelpunten door PSV’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.85 bij Unibet.

Meer dan 3.5 doelpunten door PSV

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Fortuna Sittard – Feyenoord

Fortuna Sittard Stadion

Eredivisie

14 april 2024

14:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 april 2024 14:01.

Fortuna Sittard kende een solide reeks voor de interlandperiode, waarin het Excelsior (5-2) en PEC Zwolle (3-1) versloeg en een gelijkspel behaalde tegen Ajax (2-2). Echter, de interlandperiode heeft de club geen goed gedaan. Sindsdien hebben de Limburgers verloren van Sparta (4-0), gelijkgespeeld tegen NEC (1-1) en afgelopen week verloren van FC Twente (2-0). Tijdens de nederlaag tegen Twente kreeg Rodrigo Guth een rode kaart, wat betekent dat hij tegen Feyenoord geschorst is.

Fortuna Sittard bevindt zich in een wat kleurloze situatie. De club staat dertien punten boven de degradatiestreep en heeft een achterstand van zeven punten op de achtste plaats. De achtste plek geeft recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Hoewel het op papier nog mogelijk is om deze play-offs te bereiken, lijkt de achterstand te groot. Fortuna heeft dus niet écht meer een punt om zich op te richten.

Feyenoord behaalde een indrukwekkende overwinning van 6-0 op Ajax in De Klassieker. De Amsterdammers ontsnapten echt aan een grotere nederlaag. Feyenoord domineerde het veld en had zelfs nog meer doelpunten kunnen maken in De Kuip. Yankuba Minteh en Igor Paixão waren beiden goed voor twee doelpunten. Ondanks de zes treffers slaagde clubtopscorer Santiago Giménez er opvallend genoeg niet in om te scoren.

Met een achterstand van negen punten op PSV lijkt het voor Feyenoord een onmogelijke opgave om nog bij te komen. De voorsprong op de derde plaats bedraagt ook negen punten, waardoor de club zich in een soort niemandsland bevindt. Trainer Arne Slot zal zich dan ook voornamelijk richten op de aanstaande finale van de KNVB Beker tegen NEC. Fortuna Sittard is de enige overgebleven tegenstander voorafgaand aan deze bekerfinale, wat een mooie generale repetitie belooft te zijn.

Voorspelling Fortuna Sittard – Feyenoord

De vorm bij Fortuna Sittard is niet om over naar huis te schrijven de laatste weken. Bij de Rotterdammers gaat het een stuk beter. Bij bookmaker Unibet wordt het team van Slot dan ook terecht als favoriet aangewezen Het inzetten op een overwinning van Feyenoord levert tegen Fortuna niet veel op. Daarom wordt er voor ‘Rust/Eindresultaat: Feyenoord/Feyenoord’ gekozen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.91 bij Unibet.

Rust/Eindresultaat: Feyenoord/Feyenoord

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – FC Twente

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

14 april 2024

16:45

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 april 2024 13:26.

Het is overduidelijk dat Ajax momenteel in zwaar weer verkeert. Na de historische nederlaag van 6-0 tegen Feyenoord bevindt de club zich in een moeilijke positie. De Amsterdammers zijn afgezakt naar de zesde plaats in de Eredivisie. Koploper PSV heeft maar liefst 33 punten meer dan Ajax. AZ, de nummer vier in de competitie, staat zeven punten voor op de club uit Amsterdam. Hoewel het nog mogelijk is om vierde te worden en daarmee de Europese play-offs te ontlopen, zal Ajax snel aanzienlijk beter moeten presteren om dit doel te bereiken.

Om te beginnen met het verbeteren van deze prestaties, is het cruciaal om een goed resultaat neer te zetten in eigen huis tegen FC Twente. De Tukkers staan momenteel op een uitstekende derde plaats in de Eredivisie en zullen een geduchte tegenstander vormen voor Ajax. Voor trainer John van ‘t Schip is het dan ook van groot belang dat een aantal geblesseerde spelers weer fit genoeg zijn om minuten te maken. Brian Brobbey zat al op de bank tegen Feyenoord en zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in de zoektocht naar eerherstel.

Het afgelopen seizoen presteerde FC Twente onder leiding van Ron Jans al uitstekend in de Eredivisie. Na zijn vertrek nam Joseph Oosting het roer over als nieuwe trainer, en deze verandering heeft nog eens extra zijn vruchten afgeworpen. De club staat momenteel op een zeer knappe derde plaats en lijkt vrijwel zeker van deze positie. Hierdoor lijkt Twente zich te gaan kwalificeren voor de play-offs van de Champions League.

Met deze kans op deelname aan het miljoenenbal in het vooruitzicht zal Twente er alles aan willen doen om zijn status te bevestigen door te presteren tegen Ajax. In de laatste speelronde werd Fortuna Sittard met 2-0 verslagen en eerder dit seizoen behaalde Twente al een overwinning van 3-1 op Ajax.

Wedtip Ajax – FC Twente

De spelers van Ajax zullen hun best moeten doen om een resultaat te halen tegen FC Twente. Van ‘t Schip zal zijn spelers proberen op te peppen om sportieve revanche te nemen. FC Twente hoopt ondertussen te profiteren van de zwakke punten van de Amsterdammers. De Tukkers kunnen er hier zomaar met de overwinning vandoor gaan. ‘FC Twente wint’ levert je dan ook een odd van 2.55 op bij Unibet.

FC Twente wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie