Vitesse knokt zich uit crisis tijdens Gelderse derby

Foto: Vitesse knokt zich uit crisis tijdens Gelderse derby

Vitesse heeft de Gelderse derby op bezoek bij NEC met 1-3 gewonnen. In de slotfase sloegen de Arnhemmers toe, terwijl een gelijkspel in de maak leek. De wedstrijd werd nog tijdelijk gestaakt, waarna Vitesse bij de hervatting nog een keer scoorde.

Late treffer zorgt voor opluchting tegen NEC

NEC begon zondag in de vroege middagwedstrijd de Gelderse derby als grote favoriet tegen het dolende Vitesse. De Arnhemmers verloren de laatste vijf duels en miste daarnaast nog een karrevracht aan spelers. Desondanks slaagde trainer Philipp Cocu erin een behoorlijk elftal op de been te brengen. De Nijmegenaren wonnen de laatste twee thuisduels beide keren met 3-0, en dus begonnen de NEC-supporters met alle vertrouwen aan het beladen duel.

Snelle openingsgoal

Al na 6 minuten werd het gemoed een stuk minder positief voor hen. Mica Pinto passte naar Kacper Kozlowski aan de linkerkant. De Pool kapte terug en kwam met een perfecte voorzet. Marco van Ginkel troefde rond het 5 meter gebied simpel de veel kleinere Dirk Proper af in de lucht. Met een geplaatste kopbal verschalkte bij Robin Roefs: 0-1.

NEC recht de rug

NEC probeerde al snel orde op zaken te stellen. Magnus Mattsson miste al snel een grote kans, maar leek al glijdend net niet goed bij de bal te kunnen. De voorzet van Bart van Rooij vanaf rechts bleek net wat te scherp. Later stuitte Roberto González op Eloy Room. In de 26ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. González hield in het vijandelijke strafschopbied de bal knap onder controle en bezorgde het leer bij Mattsson. Hij wist precies het gaatje te vinden achter Room, via de binnenkant van de paal. Het betekende alweer de vierde treffer voor de Deen dit seizoen.

NEC hield de controle, terwijl Vitesse er af en toe gevaarlijk uitkwam. Vooral via de bedrijvige Million Manhoef. Zijn eerste poging kwam simpel in de handen van Roefs, terwijl zijn tweede schot net naast ging. Saïd Hamulic kreeg de bal wel tegen de touwen, maar werd meteen afgevlagd wegens buitenspel. De VAR kwam vervolgens met de bevestiging. Doelpuntenmaker Van Ginkel moest er in de rust af voor Enzo Cornelisse. De tweede helft was qua voetbal minder spectaculair. Het hoge aantal gele kaarten van in totaal zeven viel wel op.

Onverwachte 1-2

Er vielen minder kansen te noteren, al toonde González zich wel weer gevaarlijk. Room redde echter stijlvol op de inzet van de Spanjaard. De doelman redde ook bij een poging van Van Rooij in de korte hoek. Hamulic speelde zich knap vrij, maar schoot over. NEC oogde wat vermoeid om nog echt een offensief te starten, terwijl Vitesse weinig in de buurt van Roefs kwam. In de 89ste minuut trokken de Arnhemmers naar voren bij een vrije trap. Pinto zette gevaarlijk voor, waarna Dominik Oroz de bal goed verlengde en Roefs er niet bij kon: 1-2.

Terwijl iedereen zich al tevreden leek te stellen met een gelijkspel, was het zo Vitesse dat toch nog toesloeg. In de nasleep van de treffer werd er een flesje water en ook een bekertje het veld opgegooid, en staakte men tijdelijk het duel. Scheidsrechter Sander van der Eijk gaf bij ESPN aan dat de twee daders waren gepakt, het duel kon uitgespeeld worden na een korte warming-up. Vitesse kon naar hartenlust counteren in de laatste minuten. De snelle Manhoef werd weggestuurd, invaller Milano Jonathans liep nog mee maar de Jong Oranje-aanvaller maakte het zelf af: 1-3.

Zo kwam er een einde aan de slechte serie van Vitesse, en wist het weer eens te winnen. Het is voor de derde keer op rij dat dat gebeurd tegen de rivaal in Nijmegen.

Scoreverloop: 0-1 (6′) M.van Ginkel, 1-1 (26′) M.Mattsson, 1-2 (89′) D.Oroz, 1-3 (90+4′) M.Manhoef

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Niet helemaal
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie