Vitesse-aanvoerder loopt leeg: ‘We zijn dit shirt niet waard’

Foto: Vitesse-aanvoerder loopt leeg: ‘We zijn dit shirt niet waard’

Na de bekeruitschakeling van Vitesse tegen SC Cambuur woensdagavond, reageerde aanvoerder Mica Pinto emotioneel. Hij was boos, verdrietig en alles daartussenin. Voor de camera van ESPN sprak de verdediger vanuit het hart.

‘Ik kan wel met duizend excuses komen, maar het enige dat ik wil zeggen is sorry’

Voetbal is emotie. Dat werd woensdagavond wel duidelijk toen Mica Pinto na de 3-1 bekernederlaag tegen Cambuur voor de camera’s van ESPN verscheen. “We brengen niet genoeg”, zei de Vitesse-aanvoerder. “Cambuur won meer duels en toonde meer inzet en dat is niet Vitesse-waardig. En dan heb ik het over iedereen, dus ook over mijzelf. Als we uit deze situatie willen raken moeten we meer brengen. Ik kan wel met duizend excuses komen, maar het enige dat ik wil zeggen is ‘sorry’ naar onze meegereisde supporters.”

“We waren het shirt van Vitesse niet waard vandaag. Ik schaam me diep, dit is niet acceptabel”, vervolgde een emotionele Pinto. Op de vraag wat Vitesse anders had kunnen doen, had de Luxemburger een duidelijk antwoord. “ls het voetballend niet lukt, moet je in ieder geval je duels winnen. Dat gaat al te lang niet goed en dat vind ik ontzettend teleurstellend. Het ligt namelijk niet aan kwaliteit, want dat hebben we wel. We hadden de halve finale kunnen halen, wat een kans hebben we laten liggen.”

Verandering

Het kan heus wel, meent Pinto. Er moet echter wel iets veranderen bij de Arnhemmers. “Maar er moet wel iets veranderen, want anders draaien we de situatie niet om”, vertelt de vleugelverdediger. Hij zat er zichtbaar doorheen — en dat is natuurlijk logisch. De laatste keer dat Vitesse won in de Eredivisie, was op 10 december 2023. Het was de derde competitiezege voor de Arnhemmers. Verder verloor Vitesse vooral. De ploeg staat laatste in de Eredivisie met 12 punten. Nu is ook het bekeravontuur ten einde.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie