Vertessen komt ook in Berlijn weinig aan de bak: “Ben een beetje teleurgesteld”

Foto: Vertessen komt ook in Berlijn weinig aan de bak: “Ben een beetje teleurgesteld”

Yorbe Vertessen bewoog een maand geleden hemel en aarde om PSV te verruilen voor Union Berlin. De Belgische aanvaller slaagde daar in op Deadline Day, maar zijn Duitse avontuur is vooralsnog geen succes. En daar baalt hij van.

Oud-PSV’er Vertessen heeft ook bij Union Berlin een reserverol

Alleen tijdens zijn debuut in de hoofdstad kon Vertessen rekenen op een basisplek. “Ik voel me goed bij Union, al heb ik misschien wat meer aanpassingsproblemen dan anderen. Ik ben hierheen gekomen om meer te spelen dan in Eindhoven. Dat het aan het begin nog niet lukte, was voor mij niet zo’n probleem. Maar nu is het wel tijd om meer minuten te gaan maken, om in de basis te komen”, liet de aanwinst weten tegenover Kicker. “We zullen zien hoe de trainer beslist, ik wil het team gewoon helpen. Nu ben ik een beetje teleurgesteld dat ik niet zo veel speel.”

Groepjesvorming bij PSV

Vertessen benoemt de grootste verschillen tussen PSV en Union. “Bij Union vormen de spelers meer een eenheid. Bij PSV had je meer kleine groepjes, dat is het grootste verschil dat ik in de afgelopen weken heb gemerkt. Veel andere dingen zijn ook hetzelfde”, aldus de Vlaming, die ook nog even inging op de ontknoping van zijn transfersoap.

Vertessen was al in Berlijn toen Noa Lang geblesseerd raakte en PSV hem eigenlijk toch liever wilde houden. De Belg hield voet bij stuk en kreeg zijn gewenste transfer. “Ik heb veel berichten gehad dat ik in Eindhoven moest blijven, maar ik wilde na de medische keuring in Berlijn blijven en denk dat ik dat duidelijk gecommuniceerd heb. Het was ook raar geweest om terug te gaan, ik had al afscheid genomen van iedereen.”

Had Vertessen bij PSV moeten blijven?

  • Ja, dit schiet ook niet op
  • Nee hoor
1034+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie