‘Verrassende transfer voor De Roon’

Foto: ‘Verrassende transfer voor De Roon’

Ajax zou Marten de Roon terug naar Nederland moeten halen. Althans, als het aan ESPN-analist Kees Luijckx ligt. Volgens de oud-verdediger is de 32-jarige Oranje-international van Atalanta Bergamo de ideale controleur voor het huidige Ajax. Ook Mario Been ziet wel wat in het plan van Luijckx.

De Roon ‘ideale 6’ voor Ajax

Presentator Milan van Dongen legt bij het praatprogramma Voetbalpraat de gasten voor wie een goede aankoop zou zijn, waarop Luijckx direct enthousiast reageert. “Marten de Roon!” De middenvelder heeft een aflopend contract bij Atalanta Bergamo en is daardoor transfervrij op te pikken.

Volgens de voetbalanalist is het huidige Ajax erg gebaat bij een goede controleur. “Die 6-positie bij Ajax… Ik denk dat Vos een hele goede speler kan worden, maar hij is vaak geblesseerd voor zo’n jonge jongen, dus die positie lijkt mij heel belangrijk.” Luijckx lijkt het verstandig om een ervaren speler voor die positie aan te trekken. “Ik zou gaan voor De Roon. Hij heeft zoveel ervaring en kan ook gewoon goed voetballen, hoor. Er wordt vaak gedaan alsof hij een sloper is, maar hij heeft een hele goede functionele techniek.”

Ajax goed genoeg voor De Roon?

“Hij heeft jarenlang bij Atalanta in de basis gestaan en ook gewoon een goede opleiding gehad”, vervolg Luijckx. “Dus dat zou ik echt een goede speler vinden.” Been sluit zich aan bij zijn collega, maar vraagt zich af of De Roon bereid is om de Serie A in te ruilen voor Ajax. “Dat is het probleem van Ajax nu, dat zal voor een hoop spelers gelden. Het is minder aantrekkelijk.”

Luijckx denkt echter dat De Roon misschien nu wel de juiste leeftijd heeft om terug te keren naar Nederland. “Misschien wil hij nog drie à vier jaar in Nederland spelen en zijn kinderen gewoon hier naar school laten gaan. Dat soort dingen kunnen allemaal meespelen.”

Zou De Roon een goede aanwinst zijn voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1613+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie