Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Verontrustende signalen voor Ten Hag’

Foto: ‘Verontrustende signalen voor Ten Hag’

Het Manchester United van Erik ten Hag kon zondagavond geen vuist maken tegen Newcastle United. In een rechtstreeks gevecht om een felbegeerde topvierklassering – die recht geeft op de Champions League – werden The Red Devils met een kater terug naar Manchester gestuurd. Na dat 2-0 verlies kon spits Wout Weghorst op hevige kritiek rekenen. Maar ook Erik ten Hag komt er dit keer niet ongeschonden van af. 

Wout Weghorst ‘zakt door het ijs’

Manchester United staat nog op op de vierde plek, een Champions League-plaats dus, maar Tottenham Hotspurs hijgt in de rug en wil natuurlijk ook ten koste van alles dat Champions League-ticket bemachtigen. Eén van de spelers die niet bij machte was om de verdediging van The Magpies te verschalken, was de Nederlander Wout Weghorst. Wederom is de Engelse pers kritisch over het optreden van Weghorst. Zo geeft Manchester Evening News de Oranje-international een 2, wat tevens het laagst gegeven cijfer is. Erik ten Hag beschermt zijn landgenoot nog enigszins: “Ons aanvalsspel was niet goed genoeg, maar ik wil de focus niet op één speler leggen. We zijn een team”, aldus de coach. 

Ook Ten Hag krijgt kritiek

Ook Erik ten Hag zelf moet het ontgelden. Zo is United-legende Gary Neville kritisch over het wisselbeleid van de Nederlandse oefenmeester: “Na die wissels gebeurde precies wat ik verwachtte: het werd een puinzooi. Als je met één centrale verdediger en twee wingbacks gaat spelen, ligt het helemaal open”, aldus de analist. Ook spreekt hij zijn zorgen uit over ‘zijn club’: “Het is aan Ten Hag om ervoor te zorgen dat United progressie blijft boeken, maar er zijn verontrustende signalen als je kijkt naar de topwedstrijden buiten Old Trafford. Dan laten ze het gewoon afweten. United zat geen moment in dit duel met Newcastle. Ze hebben meer dan terecht verloren”, zegt de oud-aanvoerder van United.

Verontrustend?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie