Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug

Foto: Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug

Feyenoord maakt zich al weken klaar voor de bekerfinale tegen NEC en komende zondag om 18.00 uur is het zover. Dan trapt de ploeg van Arne Slot (mits het de toss wint) af in De Kuip. Welke elf Feyenoorders staan dan in het veld?

Waarschijnlijke opstelling Feyenoord voor de bekerfinale tegen NEC (zondag 21 april 18.00 uur)

Feyenoord en Slot voorop zijn stiekem al weken bezig met de bekerfinale. Champions League-voetbal was al zo goed als veiliggesteld en afgelopen zondag werd de klap daarop gegeven. Een fijn moment want nu gaat de volle honderd procent concentratie op die bekerfinale. De wedstrijden daarna zijn leuk voor de premies en vermaak van het publiek.

Slot wil met zijn Feyenoord de bekerfinale niet alleen winnen, maar ook de Rotterdamse fans, die hoogstwaarschijnlijk in de meerderheid zijn, vermaken. De Feyenoord-coach kreeg op weg naar de bekerfinale goed nieuws. Zo goed als iedereen is fit. Justin Bijlow en Gernot Trauner zijn weer aangesloten en zijn gereed voor de bekerfinale. Alleen de beoogde bekerfinalebasisspeler Quilindschy Hartman ligt er voor lange tijd uit.

Wellenreuther krijgt beloning in bekerfinale

Bijlow is weer terug, maar staat niet bij de aftrap op het veld. De oorspronkelijk eerste keeper van Feyenoord (en Oranje) is zijn plek kwijtgeraakt door herhaaldelijk blessureleed. Timon Wellenreuther greep zijn kans en deed dat uitstekend. Slot heeft daarom besloten om de Duitse keeper als beloning en ook omdat hij wedstrijdfit is een plek te geven onder de lat.

Gernot Trauner zit wat dat betreft dichter tegen de basis aan. Net als Bijlow kampt de Oostenrijkse verdediger regelmatig met blessures, maar keert hij ogenschijnlijk weer geruisloos snel terug in de basis. Tegen FC Twente maakte hij al speelminuten. Hij is wedstrijdfit, maar Slot kennende zal hij voor de bekerfinale geen veranderingen achterin aanbrengen.

Geertruida en Hancko moeten voor aanvallende impulsen op links zorgen

Want Slot schaaft al weken aan zijn opstelling voor de bekerfinale. De wedstrijd tegen Ajax (6-0) kwam alles eruit en die opstelling werd bij Fortuna Sittard (0-1) voortgezet. De Feyenoord-coach wil graag vastigheden en ziet geen redenen om te wisselen. Dat betekent dat we achterin dezelfde, enigszins opvallende lijn te zien krijgen. Bart Nieuwkoop staat op rechts, het inmiddels ingespeelde sterke duo Thomas Beelen en Dávid Hancko centraal en Lutsharel Geertruida op links. In die formatie kunnen Geertruida en Hancko afwisselen om aanvallend op links impulsen te geven.

Op het middenveld zien we het vertrouwde trio. Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs zijn klaar voor de bekerfinale. Tegen NEC moet alles eruit komen en ook de buitenspelers lijken eindelijk een beetje los te komen. Yankuba Minteh (rechts) en Igor Paixão (links) moeten net als tegen Ajax gaan vlammen tegen NEC. Centraal zal Slot Santiago Giménez nooit laten vallen. Ondanks dat de Mexicaanse spits duidelijk in een mindere periode zit, krijgt hij de voorkeur boven Ayase Ueda in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Gaan de elf Feyenoorders het vertrouwen van Slot terugbetalen?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen NEC (4-3-3)

Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko; Geertruida; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Giménez, Paixão.

Zou jij ook weer voor deze elf kiezen?

  • Ja, never change a winning team
  • Ja, dit is het beste Feyenoord van het moment
  • Nee, ik zou één wijziging aanbrengen
  • Nee, ik zou meerdere dingen anders doen
1804+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie