Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Verloren DFB Pokal kost FC Kaiserslautern €100.000

Foto: Verloren DFB Pokal kost FC Kaiserslautern €100.000

Afgelopen zaterdag verloor FC Kaiserslautern de finale om de DFB pokal van Bayer Leverkusen. Waar de zuiderlingen op het veld verloren, won het op de tribunes met overmacht van Leverkusen. Echter kostte dit behoorlijk wat tijd en geld.

Tifo van €100.000 en 1.000 uur werk

De fans van Kaiserslautern zijn maar wat trots op hun club. Als tweedeklasser stonden zij afgelopen weekend in de finale tegen de Duitse kampioen Leverkusen. Ondanks de nipte nederlaag overheerst er trots in het zuiden van Duitsland. Voor Lautern was het de grootste wedstrijd in twee decennia tijd. tienduizenden supporters maakten de lange reis van zo’n 700 kilometer naar Berlijn. Hier wordt immers elk jaar de finale van de DFB Pokal gespeeld. In Duitsland sprak men vooral lang na over de geweldige sfeeractie die de fans hadden voorbereid. Er werd immers meer dan 1000 uur aan werk ingestopt. De Lampertheimer Zeitung meldt dat supporters zo’n 100.000 euro hebben uitgegeven aan de choreografie met al zijn aspecten zoals knippen, tekenen, schilderen en plannen. Normaal gesproken zijn die kosten meestal ongeveer een vijfde.

Teamcaptain teamcaptain Jean Zimmer vertelt het volgende aan de Duitse krant: “Als je weet welke gezichten, welke mensen erachter zitten, hoeveel werk, tijd en geld er is geïnvesteerd om zo’n show te maken. We kunnen alleen maar trots zijn en onze pet afnemen. Het is bitter dat ze niet werden beloond.” De laatste keer dat Kaiserslautern een bekerfinale bereikte was in 2003. De viervoudig Duits- kampioen speelt nu in de 2. Bundesliga en acteert sinds 2012 niet meer op het hoogste niveau.

De choreografie toont een rode duivel met een drietand in zijn rechterklauw die zich roert in een borrelende ketel vol lava, waar de emblemen van de teams die Kaiserslautern versloeg op weg naar de finale en de DFB-trofee die stevig in hun linkerhand wordt gehouden.

Hou jij ook van prachtige sfeeracties?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie