Verhuurde Conceiçao laat zich uit over eigen toekomst

Foto: Verhuurde Conceiçao laat zich uit over eigen toekomst

Ajax heeft Francisco Conceiçao dit seizoen verhuurd aan zijn oude liefde FC Porto. De Portugees doet het aldaar een stuk beter dan-ie het in Amsterdam had gedaan tijdens zijn moeizame debuutseizoen 2021/2022.

Ajax ‘een club waar de fans vaak ervaren hoe het is om succes te hebben’

Toch leerde Conceiçao bij Ajax heel veel. “Ik heb in het buitenland andere dingen geleerd die ik bij FC Porto niet geleerd zou hebben. Ik denk dat ik nu beter voorbereid ben op problemen en situaties die zich dit seizoen hebben voorgedaan. Dus ik denk dan ook dat ik heb geleerd van mijn ervaringen in het buitenland”, vertelt de rechtsbuiten aan Marca.

Hij volgt Ajax vanuit zijn geboorteland op de voet. “Het is een geweldige club. Ik heb de club vertegenwoordigd en ik wil dat de club zo snel mogelijk weer op niveau komt. Het is een club waar de fans vaak ervaren hoe het is om succes te hebben en ik hoop alleen maar dat ze zo snel mogelijk weer successen kunnen behalen.”

“Vorig seizoen was inderdaad geen goed seizoen, maar niemand had verwacht dat het dit seizoen nog slechter zou zijn. Ik denk dat belangrijke mensen met een sterk verleden bij de club zijn vertrokken en dat een reeks slechte beslissingen ertoe heeft geleid dat de club nu niet de successen kent waar het aan gewend is. Daarom hoop ik, als Ajax-fan en omdat ik de club heb vertegenwoordigd, dat ze snel weer gaan winnen.”

Toekomst

FC Porto heeft een optie tot koop, dus de kans is groot dat Conceiçao niet bij Ajax terug gaat keren. Zelf zou hij ook best voor LaLiga open staan: “De Spaanse competitie trekt mij echt aan, omdat ik erg van voetbal houd, van het land, van de competitie en de concurrentie. Ik houd ook erg van Italië, omdat mijn vader daar speelde. Er zijn dus twee landen die ik bewonder.”

Denk jij dat Conceiçao nog terug gaat keren bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
728+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie