Veerman: “Dat zou ik niet onverdiend hebben gevonden”

Foto: Veerman: “Dat zou ik niet onverdiend hebben gevonden”

PSV legde al met al best een aardige pot op de mat tegen Borussia Dortmund, maar wist uiteindelijk niet te winnen: 1-1. Joey Veerman, die uitblonk in het Philips Stadion, ‘zou dat niet onverdiend hebben gevonden’.

Joey Veerman vindt dat PSV zege hard verdiend tegen Dortmund

Was een gelijkspel terecht? “Zo hebben wij het niet beleefd. Donyell scoort uit een onmogelijke hoek, wij hebben in de eerste helft drie kansen gehad. Op dit niveau moet je die maken. In de tweede helft hebben we volle bak druk erop gehouden. Misschien heb ik er een ander beeld bij. Voor mijn gevoel hadden wij de beste kansen en kwamen we ongelukkig achter. Ik had het niet onverdiend gevonden als we deze gewonnen hadden.”

Dankzij een controversiële pingel (Luuk de Jong) werd het nog 1-1. “Gelukkig werd het 1-1. We hebben een team dat zich terug kan knokken, dat zag je vandaag ook weer”, aldus Veerman, die door de UEFA werd bekroond tot de Man of the Match. “Volgens mij ging het wel lekker vandaag. Ik stond ook aan de basis van die penalty, ik denk dat het wel goed ging.”

Veerman over penalty: ‘Laat ik maar niks zeggen over de VAR’

Over de penalty zegt Veerman bij RTL nog: “Ik zag het van achteren gebeuren. Ik dacht dat hij hem terug zou draaien, maar ik zag het niet heel goed. Aan de reactie van Mats Hummels te zien, leek het alsof het op de bal was.” En na het terugzien van de beelden: “Hij raakt de bal, hij neemt de man mee. Laat ik maar niks zeggen over de VAR. We hadden hem mee, en dat is voor ons heel lekker. De VAR is in het leven geroepen om de juiste beslissing te nemen, en dat vergeten ze nog wel eens.”

PSV verdiende eigenlijk een zege

  • Eens
  • Oneens
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie