Vandaag Inside-advies voor ‘vreselijk’ Ajax

Foto: Vandaag Inside-advies voor ‘vreselijk’ Ajax

Ajax wist zich op gelukkige wijze te plaatsen voor de achtste finales ten koste van FK Bodø/Glimt. Na verlenging won het met 1-2, nadat het weinig had laten zien en van geluk mocht spreken dat de Noren de nodige scherpte voor het doel misten. Ook bij Vandaag Inside was men niet onder de indruk en ziet men de problemen bij Ajax nog wel even voortduren.

Van der Gijp en Derksen adviseren Ajax na wanvertoning tegen Bodø/Glimt

Aan tafel bij Vandaag Inside sneed presentator Wilfred Genee het onderwerp aan met de vraag of René van der Gijp ook genoten heeft van Ajax. “Nee, dat eerste half uur was echt vreselijk”, verzuchtte de voetbalanalist. Daaropvolgend liet Genee belden zien van Ajax-watcher Valentijn Driessen, die Ajax adviseerde helemaal niet af te reizen naar Noorwegen.

Johan Derksen kwam vervolgens aan het woord. “Ik heb het gezien en ik denk dat ze zich bij de amateurs van Nederland zouden schamen, Spakenburg bijvoorbeeld, als ze zo zouden spelen.” Het doelpunt van Kenneth Taylor was volgens De Snor ook puur geluk. “Het was een voorzet bij de tweede paal, maar die waaide erin.” Al is Derksen wel van mening dat het mooi is voor de middenvelder dat hij juist scoorde. “Ik vind het wel leuk dat die jongen hem scoort, want die wordt zo naar behandeld door het Ajax-publiek.”

Van der Gijp en Derksen adviseren Ajax

Vervolgens ging Gijp weer in over het vertoonde Ajax-spel. “Wilfred, als je ziet dat ze naar elkaar spelen achterin, dat gaat nog wel, maar dan naar voren gaat die over de lijn heen.” Volgens Derksen moet er echter verder gekeken worden. “Ik vraag me af of ze bij Ajax alleen nog maar lopen te mopperen over het slechte voetbal of dat ze met een plan bezig zijn: hoe lossen we dit op?, want dit is een langetermijnplanning en daar moet je goede mensen voor hebben. Dat laat je niet meer door een passant doen, dat kan niet. Je moet nu iemand hebben die hier zijn levenswerk van maakt.”

Ook Van der Gijp denkt dat Ajax nog wel even tijd nodig heeft. “Kijk, wat ze bij Ajax vergeten, je kan wel vijf of zes aankopen doen, maar er gaan ook een paar weg. Brobbey gaat misschien weg, Bergwijn gaat misschien weg. Je moet er bijna vijftien zestien kwijt, weet je wel, dat gaat je niet in een jaar lukken. Daar ben je wel vier of vijf jaar mee bezig.”

Denk jij ook dat Brobbey en Bergwijn gaan vertrekken?

  • Ja, ik vrees van wel
  • Nee, ik denk het niet
  • Alleen Brobbey
  • Alleen Bergwijn
660+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie