Van ‘t Schip komt met blessure-update over Brobbey

Foto: Van ‘t Schip komt met blessure-update over Brobbey

Het herstel van Brian Brobbey gaat langer duren dan verwacht. Dat meldt John van ‘t Schip via de clubkanalen van Ajax. Ook de rentree van Steven Berghuis is nog niet om de hoek.

Status blessure Brobbey

Vanwege een hamstringblessure heeft Brobbey zich afgemeld voor het Nederlands elftal. De spit zal zondag nog niet beschikbaar zijn voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. In een interview op het clubkanaal van Ajax deel Van ‘t Schip niet erg voorspoedig nieuws wat betreft de terugkeer van Brobbey.

“Brian is buiten aan het trainen met de fysio’s, maar dat is meer lopen en oefeningen doen”, vertelt de Ajax-trainer. “Ik denk dat hij er in de eerste weken zeker nog niet bij is. Bij een hamstringblessure moet je toch heel voorzichtig zijn. Dit is gelukkig niet een heel grote scheur, waardoor hij relatief gezien wel sneller terug kan zijn.”

Over de terugkeer van Steven Berghuis heerst ook onduidelijkheid. Van ‘t Schip heldert de zaak op. “Berghuis is nog een groot vraagteken. Er is twijfel, het duurt lang”, aldus de oefenmeester. “Tegen Fortuna kon hij bijna zijn rentree maken. Toen kreeg hij last van zijn rug. Dat is nog steeds het geval. Het gaat om zijn rug en zijn knie. Nee, hij is nog niet aan het trainingen met de groep. Op die terugslag hadden we niet gerekend. Het kan in een keer crescendo gaan, maar dat is nu nog niet het geval.”

Wie gaat Ajax het meest missen tegen PEC?

  • Brobbey, denk ik.
  • Als je het mij vraagt: Berghuis.
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie