Van Hooijdonk komt keihard in botsing met Spitse

Foto: Van Hooijdonk komt keihard in botsing met Spitse

Pierre van Hooijdonk vindt het vrijwel ondenkbaar dat in de toekomst in Nederland een vrouw bij een mannenteam aan het roer staat. Sherida Spitse is het daar fundamenteel mee oneens, zo laat ze blijken in Studio Voetbal op de NOS.

Felle kritiek Van Hooijdonk

Spitse heeft de ambitie om na haar loopbaan als trainer aan de slag te gaan en sluit de mannentak daarbij niet uit. Volgens Van Hooijdonk is het echter moeilijker dan zij denkt om in een mannenwereld te werken. “Het gaat om een stukje geloofwaardigheid dat je moet hebben ten opzichte van je spelersgroep”, zo stelt de voormalig centrumspits.

Het valt verkeerd bij Spitse, die vindt dat vrouwen en mannen dezelfde rollen moeten kunnen vervullen. Volgens Van Hooijdonk is de voetballerij echter een andere omgeving. “De voetbalwereld is een haantjeswereld, zo simpel is het. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een Sarina Wiegman in de kleedkamer stapt bij een Rafael van der Vaart.”

Stevig in discussie met Spitse

Van Hooijdonk is er stellig van overtuigd dat een vrouw in een kleedkamer minder geloofwaardig is dan een man en dat vindt Spitse vreemd. De verklaring van Van Hooijdonk luidt: “Het ‘waarom’ is niet belangrijk, het gaat erom dat het zo is. Het gaat me er niet om wie er beter is: de man of de vrouw. Alles moet maar doorbroken worden tegenwoordig.”

Naast het feit dat de spelers in het team een vrouw minder serieus zouden nemen, stelt Van Hooijdonk dat er in stadions vreemde dingen op het veld zullen worden gegooid. “Hoofdtrainer worden van een Eredivisieploeg: ik denk dat je heel erg onderschat wat een impact een vrouw als trainer gaat hebben.”

Komt er in Nederland de komende 10 jaar een vrouwelijke hoofdtrainer?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
1772+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie