Nieuwe trainer voor Ajax? “Sta ervoor open”

Foto: Nieuwe trainer voor Ajax? “Sta ervoor open”

Sherida Spitse denkt op 33-jarige leeftijd langzaam aan haar leven na het voetballen. De huidige aanvoerder van Ajax vertelt bij Studio Voetbal op de NOS dat ze hoogstwaarschijnlijk trainer wil worden.

Lange voetballoopbaan van Spitse

De geboren Fries heeft een lange loopbaan achter de rug. In 2007 begon ze haar carrière bij sc Heerenveen, waarna ze in 2012 bij FC Twente speelde. Een jaar later liet ze Enschede alweer achter zich en vertrok ze naar Noorwegen, waar ze voor LSK Kvinner FK en Valerenga IF speelde. Tussendoor kwam ze nog voor FC Twente uit.

Toekomst bij Ajax in het mannenvoetbal

Spitse keerde in 2021 terug naar Nederland om voor Ajax uit te komen. Daar voetbalt ze nog steeds. De middenvelder verwacht dat ze met haar ervaring van meerwaarde kan zijn als trainer, al wil ze dit liever niet in het vrouwenvoetbal. Ze hoopt namelijk dat er in de toekomst mogelijkheden ontstaan om als vrouw in het mannenvoetbal aan de slag te gaan.

“Het is niet dat ik geen trainer wil worden in het vrouwenvoetbal, maar ik denk dat het ook bij mij past om aan de mannenkant te werken”, zo klinkt haar stelling. Ze benadrukt tegelijkertijd dat ze er niet te veel druk op wil leggen. “Ik zeg niet dat het moet gaan gebeuren, maar ik sta er wel voor open.”

“Ik denk dat mannen en vrouwen van elkaar kunnen leren: hoe wij omgaan met voetbal en de passie die wij hebben. Ik zeg niet dat de mannen geen passie hebben voor voetbal, maar het is een andere beleving. Het is een beetje een andere wereld. Het gaat heel veel om geld. Ik denk soms dat het bij ons meer uit ons hart komt.”

Moet Spitse een kans krijgen in het mannenvoetbal?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
372+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie