Van Hooijdonk bezorgt Heerenveen derbywinst in stilgelegd duel

Foto: Van Hooijdonk bezorgt Heerenveen derbywinst in stilgelegd duel

Sc Heerenveen heeft ook de tweede editie van de Derby van het Noorden dit seizoen gewonnen. Groningen bood de helpende hand bij twee goals van Sydney van Hooijdonk, en had vervolgens weinig meer in de melk te brokkelen.

Heerenveen wint tweede Derby van het Noorden

De thuisfans grepen de burenruzie aan om nog maar eens de volle steun tijdens de degradatiestrijd te geven. Vooraf had de achterban al mooie sfeeracties in petto, terwijl tijdens de wedstrijd de ploeg van Dennis van de Ree ook volop steun kreeg. Heel de Euroborg deed mee aan een actie met de strijdkreet ‘Clubliefde voor altijd, ongeacht de stand’. De thuisploeg begon ook het sterkste. Elvis Manu zag een knal op de lat eindigen, terwijl Thijmen Blokzijl net naast mikte. Daarna nam Heerenveen iets meer het initiatief en zag de inspanning beloond worden.

Van Hooijdonk slaat twee keer toe

Osame Sahraoui loste na een dribbel een schot, waarvan verwacht werd dat Verrips er niet zoveel moeite mee zou hebben. Het tegendeel bleek waar: de doelman kon de inzet niet verwerken, waarna Van Hooijdonk er als de kippen bij was voor de rebound: 0-1. Een flinke knauw voor de Groningers. Pelle van Amersfoort dook vijf minuten voor rust gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. In eerste instantie kon voorkomen worden dat hij kan schieten. Daarna waagde de aanvallende middenvelder nog een poging. Verrips kon ook dit keer niet voldoende redden, terwijl Van Hooijdonk weer op de juiste plek stond om in te tikken: 0-2.

Ongeregeldheden in slotfase

Deze klap bleek de groot voor de gastheren, die in de tweede helft nauwelijks iets konden creëren. Heerenveen controleerde rustig en hoefde weinig meer te vrezen. Verrips lette dit keer goed op en werkte de bal weg voordat Van Amersfoort in scoringspositie kwam. Tien minuten voor tijd waren er wat problemen tussen een aantal leden van de Groningse harde kern en de stewards, waarna een supporter werd afgevoerd.

Het spel moest even stilgelegd worden door scheidsrechter Serdar Gözübüÿük. Jetro Willems sprintte er naartoe om vrede te stichten, maar dat had een averechts effect. De linksback leek daarbij een klap in het gezicht te krijgen. Teamgenoten hielpen Willems, waarna het echt uit de hand dreigde te lopen. Uiteindelijk probeerde men tot rust te komen, door de ploegen van het veld te halen.

Na een kwartier werd er toch weer verder gespeeld. Er gebeurde betrekkelijk weinig, waarna Heerenveen met drie punten in de tas Groningen weer verliet. Gezien het feit dat in ieder geval Excelsior of Cambuur deze middag één of meerdere punten zal pakken, doen de Groningers geen goede zaken.

Scoreverloop: 0-1 (27′) S.Van Hooijdonk, 0-2 (40′) S.Van Hooijdonk

Gaat Groningen degraderen?

  • Ja, verwacht ik zeker
  • Nee, ze redden het nog
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie