Van Hanegem: maar één speler ‘goed’ bij Oranje tegen Duitsland

Foto: Van Hanegem: maar één speler ‘goed’ bij Oranje tegen Duitsland

Willem van Hanegem was absoluut niet onder de indruk van wat het Nederlands elftal liet zien tijdens de oefenwedstrijd tegen Duitsland (2-1 nederlaag). Dat vertelt De Kromme in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

Willem van Hanegem vond Bart Verbruggen spaarzaam lichtpuntje Oranje

“Nee, ik denk dat er maar weinig waren die het goed vonden”, zegt Van Hanegem, die vervolgens in stilte nadenkt over wie er dan een lichtpuntje was? “Die keeper. Die was goed”, doelt het Feyenoord-icoon op goalie Bart Verbruggen.

Van Hanegem vindt dat bij Oranje ‘teveel spelers voor zichzelf spelen’. “Ze zijn niet van het spelen, gaan, spelen, erbij komen, ruimte maken, vrijlopen. Dat is heel gek om te zien. Als zij gewoon gaan voetballen, met z’n allen, dan ga je zien dat ze het wel kunnen. Nu is het als een kip zonder kop.”

Willem van Hanegem vol lof over Duitsland en Toni Kroos

Wat dat betreft heeft Duitsland het veel beter voor elkaar, zegt de voormalig middenvelder. “Ik heb alle twee de wedstrijden van de Duitsers gezien. Die Kroos… Dan zie je hoe belangrijk zo’n speler is voor de rest. We hebben wedstrijden gezien van het Duitse elftal waarin die gasten alleen maar met zichzelf bezig waren. Met niks anders! En nu zag je ze een hele boel goed doen. Zulke spelers zijn zo belangrijk voor de rest.”

Bart Verbruggen eerste doelman Oranje op het EK

  • Doen
  • Niet doen
2692+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie