‘Van Gastel zorgt voor tweespalt bij NAC’

Foto: ‘Van Gastel zorgt voor tweespalt bij NAC’

Er dreigt een tweespalt te ontstaan binnen NAC. De clubleiding van de eerstedivisionist hoopt dat Jean-Paul van Gastel het seizoen afmaakt ondanks de interesse van Besiktas, maar geldschieter Karel Vrolijk ‘denkt daar heel anders over’.

Geldschieter oneens met besluit clubleiding

Van Gastel nam eerder dit seizoen het stokje over van de ontslagen Peter Hyballa. De hoofdtrainer is een serieuze kandidaat om bij Besiktas assistent-trainer te worden van Giovanni van Bronckhorst. Vooralsnog weigert NAC mee te werken aan zijn overstap naar de Turkse topclub, maar bouwondernemer Vrolijk staat wél open voor diens vertrek. “Dat wordt door diverse betrokken partijen en zeker een handvol ingewijden verteld”, zo meldt BN DeStem.

Vrolijk pompte samen met andere geldschieters in totaal zeven miljoen euro in NAC. Binnen de club heeft hij ‘geen enkele zeggenschap’ over het te voeren beleid, maar schrijft het regionale medium: “Vrolijk laat zaakwaarnemer Guido Albers weten dat wat hem betreft Van Gastel naar Turkije kan gaan. Maar hij vertelt hem er ook meteen bij dat hij geen enkele inspraak heeft in beleidsmatige keuzes.”

Vrolijk geen fan van NAC-trainer

“Dat Vrolijk bepaald geen fan is van de trainer Van Gastel, speelt een grote rol. NAC-directeur Valk, voetbalbaas Maas en commissaris Van Hooijdonk houden de rijen gesloten en vertellen Albers en Van Gastel keer op keer dat een tussentijds vertrek echt onbespreekbaar is”, zo luidt het. Naar verluidt zou Besiktas zo’n 100.000 euro hebben geboden, maar dit werd resoluut afgewimpeld. Een tweede bod zou vooralsnog zijn uitgebleven.

Van Gastel wil zelf dolgraag naar Besiktas overstappen. Dat heeft niet alleen te maken met zijn goede relatie met Van Bronckhorst, maar ook zou ‘zes tot zeven keer’ zoveel salaris tegemoet kunnen zien. De NAC-leiding staat omwille van de timing echter niet te springen…

Moet NAC hem laten gaan?

  • Ja
  • Nee
543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie