Van Gaal doet onthulling over dé vrije trap van Weghorst

Foto: Van Gaal doet onthulling over dé vrije trap van Weghorst

Wout Weghorst scoorde al eens met de inmiddels bekend vrije trap-variant, destijds namens VfL Wolfsburg. Toch was het eigenlijk niet de bedoeling dat hij degene zou worden die moest afdrukken. Dat onthult bondscoach Louis van Gaal tegenover El Mundo Deportivo.

Weghorst trof doel na een korte pass van Teun Koopmeiners; de 2-2 in de laatste seconde tegen Argentinië. Hij was er in gekomen wegens ‘plan b’ bij een achterstand. “De vrije trap was eigenlijk voorbereid op Memphis”, zegt Van Gaal nu. “Hij presteert perfect met zijn rug naar het doel van de tegenstander. Hij moest een schijnbeweging naar rechts maken en dan met links afronden.”

Verder ging Van Gaal in op de ophef rondom hem en Lionel Messi, die na afloop gebaartjes richting de dug-out van Oranje maakte ‘omdat Van Gaal te veel praat’. “Ik heb Messi helemaal niet bekritiseerd, maar ik merkte gewoon op dat we hem in 2014 hebben platgelegd doordat we de bal niet naar hem lieten gaan. Maar de Argentijnse pers heeft het verkeerd geïnterpreteerd.”

Lahoz

Tot slot ging hij in op het veelbesproken optreden van arbiter Lahoz. “Hij heeft de hele wedstrijd gesproken met verschillende Argentijnen, terwijl hij met eigenlijk niemand van ons sprak.” Uiteindelijk kreeg Argentinië dertig vrije trappen mee, Oranje de helft daarvan. “Dat komt helemaal niet overeen met de hardheid waarmee werd gespeeld door beide ploegen.”

Nederland Europees Kampioen in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Van Gaal heeft gefaald als bondscoach van Oranje

  • Eens
  • Oneens
851+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie