Van Dijk viert Liverpool-rentree met goal

Liverpool heeft de voorlaatste wedstrijd van 2022 in winst omgezet. The Reds boekten bij de rentree van Oranje-international Virgil van Dijk een 1-3 overwinning op Aston Villa.

Liverpool kwam vorige week al voor het eerst in actie na de WK-break. In de Carabao Cup verloren de manschappen van Jürgen Klopp met 3-2 van Manchester City. Van Dijk moest die bekerwedstrijd nog aan zich voorbij laten gaan, maar werd speelklaar bevonden om maandagavond in actie te komen op Villa Park. De Nederlander zag Mohamed Salah al na vijf minuten voor de openingstreffer zorgen.

Van Dijk scoort

Na de intikker van Salah was het wachten op meer goals. Aston Villa zorgde voor dreiging en aan de andere kant werd een treffer van Joel Matip afgekeurd, maar na 37 minuten mocht Liverpool alsnog voor de tweede keer juichen. Aston Villa kreeg een hoekschop onvoldoende weggewerkt en daardoor kreeg Van Dijk de mogelijkheid om de bal hard in de verre hoek te mikken: 0-2.

In de tweede helft gebeurde er opnieuw het nodige in Birmingham. Doelman Robin Olsen wist met een uiterste ingreep de 0-3 van Salah te voorkomen, waar aan de andere kant Ollie Watkins voor dreiging zorgde. Zijn eerste doelpunt werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar na een klein uur spelen werkte hij alsnog de 1-2 tegen de touwen middels een kopbal.

Aston Villa slaagde er niet in om ook nog de gelijkmaker uit het vuur te slepen. In de 81ste minuut viel de beslissing dankzij de ingevallen Stefan Bajcetic. Liverpool klimt dankzij deze driepunter op naar de zesde positie op de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 (5′) M. Salah, 0-2 (37′) V. Van Dijk, 1-2 (59′) O. Watkins, 1-3 (81′) S. Bajcetic