Van der Vaart sneert naar Studio Voetbal-gasten: “Jullie zijn stil”

Foto: Van der Vaart sneert naar Studio Voetbal-gasten: “Jullie zijn stil”

Brian Brobbey scoorde twee keer tegen RKC Waalwijk en was ook zondagavond onderwerp van gesprek bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart, die in het verleden al zijn vertrouwen uitsprak in de kwaliteiten van de Ajax-spits, probeerde zijn tafelgenoten terecht te wijzen.

Fantastische Brobbey

“Die hele slechte spits, Brobbey, die jullie allemaal een hele slechte spits vonden…”, begint Van der Vaart bij het praatprogramma over de topscorer van Ajax. Presentator Sjoerd van Ramshorst weerlegt die uitspraak en stelt dat Van der Vaart het niveau van alle Ajacieden ontoereikend vindt. “Nee, ik zei dat Brobbey fantastisch is”, reageert Van der Vaart.

“Hij creëert heel veel kansen in een slecht elftal, wat ik nog steeds vind. Nou, hij maakt het nu waar. Maar jullie zijn ook stil, dus ik vind het wel grappig”, vervolgt de voetbalanalist lachend. “Ik geloof nooit dat het de discussie is geweest of Brobbey goed of slecht was. We hebben het gehad over het scorend vermogen van Brobbey”, stelt collega-analist Pierre van Hooijdonk.

Scorende Brobbey

“In het eerste gedeelte van de competitie heeft hij gewoon als spits te veel kansen gemist. Dat waren voor Ajax hele belangrijke kansen”, vervolgt de oud-spits van Feyenoord. “Op deze manier, hoe hij vandaag gebruikt werd door met name Berghuis, dat is wel de manier. Het was altijd te wild. Hij is gaan scoren, met name doordat hij de bal met binnenkant voet in het net is gaan schuiven.”

Volgens Van der Vaart was Brobbey daarvoor ook al goed. “Ik vind hem dezelfde speler als daarvoor, maar hij scoort.” Van Hooijdonk ziet echter wel een wezenlijk verschil. “Het was alleen maar vasthouden in de zestien en nu zien we deze loopactie.” Daarmee wees de analist op een loopactie van de spits in het duel met RKC. “Nu maakt hij ze af”, stelt Van der Vaart. “Dat vind ik het verschil. Dat is ook vertrouwen. Ik zei dat op het moment dat hij alle ballen miste. En toen zeiden jullie: Ja, maar een spits wordt afgerekend op zijn goals.

Is Brobbey de beste spits van de Eredivisie?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie