Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”

Foto: Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”

Scheidsrechter Joey Kooij heeft opnieuw bakken met kritiek over zich geen gekregen naar aanleiding van zijn optreden in het duel tussen PSV en FC Twente. De scheidsrechter keurde een geldig lijkend doelpunt van Twente-spits Myron Boadu af. Andy van der Meijde en Wesley Sneijder hebben zich groen en geel geërgerd aan het gedrag van Kooij.

Van der Meijde en Sneijder fileren optreden scheidsrechter Joey Kooij

Het optreden van Kooij leidde tot veel vraagtekens, zo ook bij Veronica Offside, waar Van der Meijde als eerst zijn gal spuwde. “Weet je wat het is met die scheidsrechter… Hij is arrogant. Hij gaat niet het gesprek aan met de spelers. Hij communiceert niet. Daar ergeren spelers zich aan. Als je gewoon met hem kan praten en kan zeggen: Hey, Joey, dit of dat…”

Van der Meijde begrijpt wel waarom iedereen een hekel aan Kooij heeft. “Maar het is: ga weg, ga weg. Hij wuift iedereen weg. Dan krijg je een hekel aan hem.” Ook Sneijder heeft geen goed woord over voor de arbiter. “Irritant? Wat je van hem ziet, is hij dat wel. Bloedirritant. Het is een beetje haantjesgedrag.”

Kooij gaf Twente-verdediger Gijs Smal in de slotfase geel voor tijdrekken, waarna hij direct naar de zijlijn wees dat er nog een minuut extra tijd bij moest komen. “Dan wil hij laten zien: ik ben de baas”, aldus Sneijder. Wim Kieft denkt wel te weten waar het gedrag van Kooij vandaan komt. “Hij heeft te veel complimentjes gehad. Ik las vaak dingen: we hebben weer een talentje. Ik vind het ridicuul.”

Is Joey Kooij een goede scheidsrechter?

  • Ja, fluit prima
  • Nee, is echt heel slecht
2101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie