Valencia eist in rechtbank rectificatie van onheus bejegende Vinícius

Foto: Valencia eist in rechtbank rectificatie van onheus bejegende Vinícius

In Spanje stonden donderdag Vinícius Junior en Valencia tegen over elkaar. Het onderwerp daarbij had alles te maken met de wedstrijd van 21 mei in Estadio Mestella. De Braziliaanse aanvaller verklaarde dat hij door het hele stadion racistisch bejegend werd, iets dat Los Che tegenspreekt.

Braziliaanse dribbelaar was weer mikpunt van racisme

Vinícius kreeg tijdens de nederlaag van Real Madrid veel verbaal geweld naar zijn hoofd geslingerd, door een gedeelte van het thuispubliek. Het is zeker niet de eerste keer dat de Zuid-Amerikaan racistisch bejegend werd door de supporters van de tegenstander. Donderdag meldde de international zich bij de rechtbank om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Valencia kan zich niet vinden in de beweringen van Vinícius en eist een rectificatie. “De club uit zijn verbazing, afwijzing en verontwaardiging. Zoals coach Carlo Ancelotti zelf publiekelijk erkende, kan het gedrag in geen geval worden gegeneraliseerd. De club is zich bewust van de ernst van deze zaak. Racisme hoort niet thuis in het voetbal of in de samenleving, maar kan niet worden bestreden met drogredenen of ongefundeerde leugens. Deze kwestie vereist betrokkenheid van iedereen en Valencia begrijpt dat de club nauwkeurig en verantwoordelijk moet zijn bij dit soort situaties”, stelt de club uit de sinaasappelstad in een statement.

Eis van LaLiga-club

“De Valencia-fans kunnen niet als racistisch worden aangemerkt en Valencia eist dat Vinicius Jr. zijn vermeende verklaring vanochtend publiekelijk rectificeert”, besloot men..

Wie heeft er gelijk?

  • Vinícius
  • Valencia
  • Ligt ergens in het midden…
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie