Vaessen: “Ik vind het schandalig”

Foto: Vaessen: “Ik vind het schandalig”

Etiënne Vaessen weet zeker dat hij volgende week ‘gewoon’ onder de lat staat bij RKC Waalwijk. De doelman kreeg op bezoek bij Feyenoord (1-0 nederlaag) een rode kaart, maar hij rekent nu al op vrijspraak.

RKC-doelman Etienne Vaessen rekent op vrijspraak na rode kaart tegen Feyenoord

Volgens de arbitrage maakte Vaessen hands buiten het strafschopgebied en dwarsboomde hij daarmee een zeer kansrijke aanval. De VAR steunde die lezing, maar de doelman begrijpt daar werkelijk niets van. “Ik vind het schandalig dat de scheidsrechter niet eerst naar het schermpje gaat”, foetert hij tegenover ESPN.

“Hij zegt tegen mij: de VAR neemt de beslissing. Maar volgens mij is hij de enige die de beslissing mag nemen”, aldus Vaessen. “Dat de VAR dan ook niet zegt dat hij even naar het scherm moet gaan… De scheidsrechter heeft nu niks gezien en dat stoort me enorm.”

Of Vaessen een schorsing vreest? “Ik weet zeker dat deze kaart geseponeerd gaat worden. Anders kan ik beter mijn voetbaltas inleveren’, mopperde hij. ‘Iedereen mag er iets over denken, dat begrijp ik ook, maar ik heb nu al van meerdere kanten gehoord dat dit heel matig is van de VAR en de scheidsrechter.”

Henk Fraser deelt frustratie Vaessen

RKC-trainer Henk Fraser deelt het gevoel van zijn doelman. “Volgens mij zie je heel duidelijk dat de bal eerst het lichaam raakt. Maar goed, zij zullen weer een andere verklaring hebben. Voor mij is het opvallend dat de scheidsrechter niet even naar de zijkant gaat. Ik krijg steeds meer het gevoel dat de heren elkaar niet durven te corrigeren of elkaar niet te kakken willen zetten.”

Vrijspraak voor Vaessen?

  • Ja
  • Nee
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie