‘Uitspraken Ajacieden kloppen niet’

Foto: ‘Uitspraken Ajacieden kloppen niet’

Ajax kreeg voor eigen publiek in de Johan Cruijff ArenA met 1-6 van katoen van het Italiaanse Napoli, maar in de terugwedstrijd werd het ‘slechts’ 4-2 voor de Italianen. Na afloop van de Champions League-partij repten meerdere Ajacieden van verbetering.

Aad de Mos is het daar echter absoluut niet mee eens, vertelt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl: “Dat kwam meer door de wissels. Dat zijn signalen die je geeft aan het team dat de buit binnen is. Als je je beste spelers eraf gaat halen. En dat is meer een soort applausvervanging. En dan ook nog eens een geblesseerde speler inbrengen, die net hersteld is, Osimhen, om die ook weer wat minuten te geven. Dat zijn wel signalen vanuit Napoli dat het gevoel daar was dat de buit binnen was.”

Brobbey

Nadat Brian Brobbey in het veld was gekomen was de veldbezetting bij Ajax wel wat beter, zag ook De Mos: “Brobbey is een aanspeelpunt, waarbij je door kunt voetballen als je hem de bal geeft. Van de tien ballen houdt hij er wel… elf vast. Dus het is heel moeilijk voor verdedigers om hem te bespelen. Als hij de bal vasthoudt kunnen Klaassen, Berghuis en Tadic bijsluiten. En als hij hem niet bij zich kan houden, wordt er vaak een overtreding op hem gemaakt. En dan heb je weer kans op een vrije trap. Dat is ook een halve doelkans tegenwoordig.”

“Hij is de uitgesproken nummer 9 die naar mijn idee geen zogenaamde valse spits noodzakelijk maakt in de vorm van Kudus”, concludeert de Hagenaar. “Kudus heeft het gedaan, maar dan moet je daar op een uitzonderlijke manier gebruik van maken. Tegen domme verdedigers van Rangers kan dat, die gaan lopen doordekken. En dan ruimtes vrijgeven. Maar tegen intelligente verdedigers zoals die Kim heeft dat geen zin.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Brobbey of Kudus?

  • Brobbey
  • Kudus
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie