Twente bevestigt miljoenentransfer Ugalde

Foto: Twente bevestigt miljoenentransfer Ugalde

Manfred Ugalde is definitief vertrokken bij FC Twente. De 21-jarige aanvaller uit Costa Rica zet zijn loopbaan per direct voort bij Spartak Moskou, waar hij voor vierenhalf jaar heeft getekend.

Spits per direct naar Spartak Moskou

FC Twente had Ugalde graag willen behouden, maar stelt technisch directeur Arnold Bruggink op de clubwebsite: “Het is heel gecompliceerd. We hadden graag gewild dat Manfred, bijvoorbeeld in de zomer, naar een club uit een interessantere competitie zou gaan. We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil. Op het moment dat een club een speler een salaris biedt dat een veelvoud is van wat hij bij ons verdient, ben je als club kansloos.”

Sportief is zijn vertrek wel een aderlating. Bruggink wanhoopt desondanks niet. “Zeker weten doe je het nooit, maar met Ricky van Wolfswinkel hebben we een uitstekende spits tot onze beschikking. Niet voor niets heeft hij in de beperkte speelminuten die hij heeft gemaakt toch al zeven keer gescoord. Bovendien hopen we deze week nog een extra aanvaller aan te trekken. We blijven vol gaan voor de bovenste plaatsen en willen hoger eindigen dan vorig seizoen.”

Deal met de Russen

Bruggink geeft toe dat de transfer naar Rusland gevoelig ligt. “Het liefst hadden we helemaal geen speler getransfereerd. Zakendoen met Rusland voelt natuurlijk niet goed, maar zoals gezegd, de speler wilde absoluut zelf weg en dan moet je naar een oplossing zoeken. Daarnaast is het zo dat Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat en juristen hebben uitgezocht of we voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld ten aanzien van zakendoen met Rusland. Er blijkt op dit gebied geen belemmering te zijn.”

Ugalde werd afgelopen zomer definitief toegevoegd aan de selectie van FC Twente. Eerder werd de aanvaller al gehuurd.

Valt FC Twente hier iets te verwijten?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie