Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker

Foto: Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker

Na stevige klappen in eigen land, moet Bayern München het dit seizoen van internationaal succes hebben. Woensdag wacht de cruciale return in de Champions League-kwartfinale tegen Arsenal. Matthijs de Ligt zal tegen de Londenaren in de basis starten, dat lijkt niet weggelegd voor Noussair Mazraoui.

Matthijs de Ligt bij Bayern München in de basis tegen Arsenal, Noussair Mazraoui waarschijnlijk niet

Thomas Tuchel ging op de vooruitblikkende persconferentie eerst in op de situatie van De Ligt. Ondanks dat de Oranje-international aan het begin van de seizoen geregeld op de bank terecht kwam, had dat volgens de trainer niet te maken met een bepaald pikorde. “Matthijs is nooit onze nummer vier qua centrale verdedigers geweest. Het gaat altijd om timing. We hebben de situatie gehad waarin we vier fitte centrale verdedigers hebben gehad en hebben altijd vertrouwen in hem gehad, net zoals we dat nu ook in Min-Jae Kim en Dayot Upamecano hebben. We hebben morgen een Matthijs in topvorm nodig.”

Geen ritme Mazraoui

Daarmee gaf de Duitse oefenmeester dat De Ligt, net is in het Emirates Stadium, aan de aftrap zal staan. Dat lijkt voor Mazraoui een lastig verhaal te worden. Tuchel was recent nog kritisch op de oud-Ajacied, al zit hij krap in de linksback door de schorsing van Alphonso Davies. “Na de laatste training zullen we beslissen wie er als linksback gaat starten. Ik ga ook nog even met Noussair praten om te zien hoe het met hem gaat”, aldus Tuchel, die daarna zegt dat de Nederlandse Marokkaan al tien weken lang geen vaste routine heeft vanwege blessures, ziekte en het vasten tijdens de ramadan. “Hij heeft echt op zijn tanden moeten bijten, maar we maken de beslissing vanavond.”

Afgelopen weekend begon Mazraoui wel in de basis tegen 1. FC Köln (2-0), waarbij Tuchel beroep deed op veel wisselspelers.

Haalt Bayern de halve finale?

  • Denk het wel
  • Nope
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie