Toeter Oranje naar EK-finale

Foto: Toeter Oranje naar EK-finale

Het toeteren van de Turken is in Nederland beroemd, maar de Spanjaarden kunnen er ook wat van. Al voor de enerverende halve finale van het EK tegen Frankrijk hoorde ik in de stad verschillende claxons hun werk doen. Inmiddels ken ik vele verschillende toetervormen, aangezien de autoclaxon vaker in het Spaanse verkeer wordt gebruikt dan de richtingaanwijzer. Gisteren en ook vandaag was de toetervorm anders: vrolijk, uitbundig en oproepend tot meer. Dus begin in Nederland maar vast met toeteren en toeter Oranje zo naar de finale!

Opinie: Nederland moet meer naar de Turken (en Spanjaarden) kijken en Oranje naar de EK-finale toeteren

Maak alvast een proefrondje, want je moet natuurlijk wel de best passende toetervorm vinden. Of prent vast verschillende melodietjes in. Hup Holland Hup is een mooie, maar als je dan ook nog Laat de Leeuw niet in z’n Hempie staan eraan toevoegt wordt het een lastiger verhaal. Holland! Holland! is al een stuk eenvoudiger en dus beter toeterbaar. Of misschien nog wel beter, maar dan moet je wel goed getrainde toeterhanden hebben: toet, toet….toet, toet, toet….toet, toet, toet, toet, Holland!

Zo pakken we als trots Oranje-volk nog een keer de Turken, al zijn zij uiteraard ook van harte welkom om hun toeterwijsheden te delen. Zij weten namelijk als geen ander hoe je moet toeteren en wanneer? Bij een overwinning, hoe klein en onbelangrijk ook, beginnen de Turkse toeterhanden al te kriebelen. Zij hebben de ervaring, de kracht en de kwaliteiten om een avondje (of voor de echte fanaticus, nachtje) door te toeteren.

Turkse buurman heeft toetertips en claxonupgrades

Vraag dus aan je Turkse buurman hoe hij dat doet? Of hij nog tips heeft? Of misschien kan hij de claxon wel opvoeren? Veel Turken hebben overal goede trucjes voor. Ook de Spanjaarden kunnen wat dat betreft nog veel leren van de echte toeterkoningen. Want gedurende de avond en nacht merkte ik dat het toeteren vertraagde en dat de armpjes en handjes moe werden. Elektrische steppen en fietsen hebben we in grote getalen, maar elektrische toeters ontbreken nog.

Stel de claxon goed af en toeter Nederland naar de finale!

Op naar de finale, want die Engelsen kunnen helemaal niet toeteren. Zij claxonneren ook nog eens links, dus dat wordt een eenzijdige strijd. Zeker met de hulp van onze Turkse vrienden. Iedereen trekt vandaag een Oranje-shirtje aan of doet een Oranje-hoofdband om. Als iedereen dan ook nog even de claxon goed afstelt en de armen opwarmt zijn we klaar voor een prachtige Oranje-avond en -nacht. Toeter ze!

Toet, toet….toet, toet, toet….toet, toet, toet, toet, Holland!

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op Spanje, FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Ga jij vanavond toeteren?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie