Timber: “We zijn heel blij met hem”

Foto: Timber: “We zijn heel blij met hem”

Quinten Timber is blij met Yankuba Minteh als teamgenoot. De Feyenoord-aanvaller was dit seizoen maar sporadisch beslissend, maar op bezoek bij Almere City FC maakte hij beide doelpunten (0-2).

Matchwinner Timber maakt indruk op Timber

Timber is niet verrast door de trefzekere invalbeurt van Minteh. “Ik denk dat hij in het begin ook al liet zien dat hij meer kwaliteiten heeft dan alleen snelheid”, vertelt Timber aan ESPN. “Dat is wel zijn grote kracht. Hij was vandaag belangrijk met zijn twee goals, dat is ook fijn. Hij is altijd wel dreigend in de één-tegen-één situaties. We zijn heel blij met hem.”

Volgens de middenvelder van Feyenoord moet Minteh de tijd krijgen om te rijpen. “Uiteindelijk is dat gewoon trainen, trainen, trainen en praten met elkaar. Hij heeft het liefst de bal in de diepte of aan zijn voeten. Dat heeft hij allebei graag. Ik denk dat geen enkele linksback het fijn vindt om tegen Minteh te staan.”

Lof voor assistenten

Arne Slot ontbrak vanwege ziekte op de Feyenoord-bank. “Je merkt het natuurlijk wel als de trainer er niet bij is”, aldus Timber. “Maar wat je eigenlijk altijd wel ziet, ook als de trainer erbij is, is dat de assistenten het goed aanvullen. Ik denk dat we het vandaag goed hebben opgepakt. De principes zijn best wel duidelijk, daar zorgt Slot elke dag voor op de training. Wij zijn ook volwassen genoeg om te begrijpen wat er nodig is.”

Feyenoord had het zwaar in Almere. “Een uitwedstrijd bij Almere is gewoon lastig.” Zeker met 120 minuten tegen AS Roma in de benen. “Het is natuurlijk een klap als je daar verliest met penalty’s. Het was aan ons, en we zijn ook professionele voetballers, om hier vandaag geconcentreerd voor de dag te komen. Je weet dat het zwaar gaat worden, ook voor je lichaam.”

Is Timber een serieuze kandidaat voor het EK?

  • Ja
  • Nee
348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie