Timber blijft positief ondanks blessureleed: “Dat maakt het wat makkelijker”

Foto: Timber blijft positief ondanks blessureleed: “Dat maakt het wat makkelijker”

Ondanks zijn zware knieblessure lukt het Jurriën Timber om positief te blijven bij Arsenal. Zo geniet de verdediger van het goede spel van zijn ploeggenoten. Daarnaast heeft hij nu wat meer tijd om te settelen in Londen.

Arsenal-verdediger raakte direct zwaar geblesseerd

Tijdens de seizoensopener in de Premier League ging het al mis voor de van Ajax overgekomen international. Ook zonder Timber weet Arsenal veel succes te boeken. Na veertien speelrondes in de Engelse competitie staan The Gunners onderaan, terwijl in de Champions League met speels gemak de knock-outfase is bereikt.

“Eerlijk gezegd mag ik niet klagen over mijn revalidatie Ik zet stappen, herstel goed en geniet van elke wedstrijd. Ook als ik niet speel. Ik geniet er ontzettend van en de fans zijn geweldig”, vertelt Timber op het clubkanaal, hij kan waarschijnlijk pas richting het eind van het seizoen weer aansluiten bij de groep. “Toen ik hierheen kwam, merkte ik meteen hoe warm de club is. De band tussen de spelers, de club en de fans is goed, echt goed.”

Steun aan het team

Timber is normaal gesproken er elk duel van Arsenal bij, ondanks zijn kwetsuur. “Ik vind het belangrijk om het team te ondersteunen. En natuurlijk kijk ik gewoon graag wedstrijden in het stadion. Elke keer als ik kan, probeer ik er te zijn en me onderdeel van het team te voelen. Ik vind het ook belangrijk om te leren hoe we spelen en om te proberen dat te begrijpen. Dat is belangrijk voor als ik terug ben. Het is meer dan alleen genieten en ondersteunen, ik wil weten wat het spelplan is en zien hoe dat wordt uitgevoerd op het veld.”

Er zijn weinig voordelen te bedenken aan de stevige blessure van Timber. Wel heeft hij nu genoeg tijd om te settelen in de Engelse hoofdstad. “Het leven hier is geweldig, het is een fantastische stad. Ik kom ook uit een geweldige stad, want Amsterdam is geweldig, maar Londen… Het is niet moeilijk om van het leven daar te houden. Omdat ik geblesseerd ben, breng ik meer tijd thuis door. Dat maakt het wat makkelijker om te settelen. Amsterdam is niet ver, dus mijn familie kan altijd een wedstrijd komen kijken en een paar weken blijven.”

Gaat Timber slagen bij Arsenal?

  • 100%!
  • Heb mijn twijfels…
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie