Teze vol lof over De Jong: “Soms is het een beetje oneerlijk”

Foto: Teze vol lof over De Jong: “Soms is het een beetje oneerlijk”

PSV wist op zaterdagavond een monsterscore neer te zetten tegen PEC Zwolle. Er werd met 1-7 gewonnen. Luuk de Jong was met 3 doelpunten en 1 assist de man van de avond. Door deze hattrick is hij de nieuwe topscorer van de Eredivisie. Jordan Teze sprak na afloop van de wedstrijd vol lof over zijn aanvoerder.

PSV heeft geluk met een speler als Luuk de Jong

Teze schuift na de overwinning in Zwolle aan bij de persconferentie. Zijn aanvoerder had vlak daarvoor een hattrick gemaakt en Teze kon alleen maar positief zijn over De Jong. “Soms is het een beetje oneerlijk. Als je naar voorzetten kijkt, of corners, dan lijkt het of Luuk een magneet in zijn hoofd heeft zitten. Alle ballen komen bij hem”, begint de rechtervleugelverdediger. ” Die eerste goal, hij wordt aan zijn shirt getrokken, valt bijna en kan alsnog scoren. Hij is echt heel goed. Die timing, dat gevoel, dat heeft hij gewoon. Of hij beter is dan vorig seizoen? Hij heeft meer goals en assists. Daar gaat het om als spits, ja dus.”

Naast de lof voor De Jong is Teze ook tevreden over zijn andere ploeggenoten. Na de winterstop verspeelde PSV een aantal punten door gelijk te spelen. De Eindhovenaren hebben de indrukwekkende vorm van voor de winterstop weer teruggevonden. “Ik denk dat we weer terug zijn op het niveau van voor de winterstop. We voetballen echt heel makkelijk. De intensiteit is ook een stuk hoger weer. Dat moeten we volhouden, want het heeft ons al zoveel gebracht. Dat voelt lekker op het veld, ja.”

Wedstrijd tegen Feyenoord

In de komende speelronde van de Eredivisie neemt PSV het op tegen concurrent Feyenoord. Teze is zich zeer bewust van de gevolgen van deze wedstrijd. “We kijken dan niet per se alleen naar de punten. Wedstrijden tegen Feyenoord wil je altijd winnen. Al weten we dat we ook een hele grote stap naar de titel zullen zetten. Dan wordt het gat dertien punten en is het zo goed als gedaan. We kunnen onze directe concurrent op gigantische afstand zetten, ideaal.”

De Jong wordt topscorer van de Eredivisie

  • Ja, hij blijft maar scoren
  • Nee, Pavlidis of Giménez haalt hem nog in
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie