Terugkerend probleem nekt Fortuna tegen Sparta

Sparta is uitstekend aan voetbaljaar 2024 begonnen. De Rotterdammers wonnen bij de hervatting van hun Eredivisie-campagne met 0-2 op bezoek bij Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard mist wederom stortvloed aan kansen en verliest

Trainer Jeffrey Rijsdijk moest het in Limburg doen zonder onder meer sterkhouder Bart Vriends, maar dat weerhield de Kasteelheren dus niet van een driepunter. Na een half uur spelen was het de net in de winterstop binnengehaalde aanvaller Shunsuke Mito die ontsnapte aan de aandacht van Dimitrios Siovas, de Griek veel te snel af was en beheerst binnen schoof langs doelman Luuk Koopmans (vervanger van de aan Hull City verkochte Ivor Pandur). Mito scoorde – op aangeven van Joshua Kitolano – derhalve direct bij zijn debuut.

In de rust werd Mito vervangen door Metinho, en de Braziliaan stond na drie minuten óók aan het kanon. Na een prachtige collectieve aanval schoof Metinho op een assist van Tobias Lauritsen binnen. Fortuna kreeg – met name in de slotfase van de eerste helft – erg veel kansen, maar het terugkerende probleem van een gebrek aan efficiënte speelde de gastheren parten. Zelfs een penalty na een overtredinkje van Mike Eerdhuijzen resulteerde niet in een Limburgse goal; spits Mouhamed Belkheir schoot hard op de kruising.

Ranglijst

Dankzij de zege stijgt Sparta naar plek zes op de ranglijst, al kan Go Ahead Eagles zondagmiddag (thuis tegen Ajax) weer over hen heen klimmen. Fortuna Sittard staat tiende.

Scoreverloop: 0-1 (33′) Shunsuke Mito, 0-2 (48′) Metinho