‘Ten Hag krijgt transfercadeautje van United’

Foto: ‘Ten Hag krijgt transfercadeautje van United’

Bij Manchester United reiken de bomen momenteel tot in de hemel en oefenmeester Erik ten Hag wordt op handen gedragen, door de fans, maar ook zeker door de beleidsbepalers van The Red Devils. En dus wil men hem in de aankomende zomer een ‘transfercadeautje’ geven.

De Tukker is helemaal wild van Frenkie de Jong, voor wie United voor aanvang van het huidige voetbalseizoen al in de markt was. Tevergeefs, omdat de spelmaker per se bij FC Barcelona wilde blijven, maar misschien is twee keer in dezen wel scheepsrecht.

Volgens verschillende Engelse dagbladen, waaronder het gezaghebbende The Guardian, gaat de huidige nummer drie van de Premier League (veertien punten achterstand op koploper Arsenal, maar wel twee wedstrijden minder gespeeld) in de aankomende transferwindow in ieder geval een nieuwe poging wagen bij de international van het Nederlands elftal en diens werkgever. Barça zit nog altijd niet zo heel goed in de slappe was, waardoor er misschien wel wat mogelijk is. Aan de andere kant is De Jong momenteel toch wel een onmisbaar radertje in het geheel in het Camp Nou…

Perfect fit voor Manchester United

Oud-international van The Three Lions Paul Parker noemde De Jong eerder a perfect fit voor United in gesprek met SoccerNews.nl: “Ik zou het geweldig vinden als United De Jong vastlegt. Hij is een ander type speler dan Casemiro en aan de bal is hij behoorlijk beweeglijk. Hij zou uitstekend passen op het middenveld van Ten Hag. Hij is een geweldige voetballer en hij zou het team een stuk beter maken. De Jong zou een bepaalde ‘constantheid’ toevoegen aan het middenveld en in balbezit zou hij veel toe kunnen voegen aan dit United.”

Ook de naam van Niccolò Barella (Internazionale) valt zo nu en dan in Manchester… “Barella is ook een goede speler, maar het is toch wat moeilijker om een Italiaan in te passen. Ik zou De Jong altijd boven Barella verkiezen, mede omdat Ten Hag hem (Frenkie dus, red.) zo goed kent. Met De Jong zou United twee sterke middenvelders hebben en dan een ongeleid projectiel op de positie van nummer 10 in de persoon van Bruno Fernandes. Frenkie zet de lijnen uit en is bovendien erg slim. Hij lijdt zelden balverlies…”

Wint United met méér dan één goal verschil van Liverpool?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat dit lukken?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie