‘Ten Hag ging voor Deadline Day-transfer liggen’

Foto: ‘Ten Hag ging voor Deadline Day-transfer liggen’

Erik ten Hag is op Deadline Day voor een uitgaande transfer gaan liggen. Victor Lindelöf kon Manchester United verlaten voor de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt was dichtbij de komst van Lindelöf, die voor de rest van het seizoen gehuurd moest worden. Volgens BILD kwamen de clubs er echter niet uit, waarbij Ten Hag een belangrijke rol speelde. Hij wilde de Zweedse centrumverdediger per se in Manchester houden. Lindelöf maakt de rest van het seizoen dus gewoon af bij United, waar hij al sinds 2017 onder contract staat.

De 28-jarige Lindelöf zag een overstap naar Die Adler wel zitten, door het gebrek aan speeltijd op Old Trafford. In de Premier League kwam hij dit seizoen pas tot zeven wedstrijden. In Europa en in de bekertoernooien staat hij meestal wel in de basis. Het centrum van de defensie wordt vaak gevorm door Lisandro Martínez en Raphäel Varane. Ook Harry Maguire en Phil Jones zijn nog opties om op te stellen. Mogelijk wordt Martínez nu doorgeschoven naar het middenveld door de blessure van Christian Eriksen.

CL-voetbal

Europees gezien zou de stap van United naar Eintracht er een omhoog zijn geweest. The Mancunians komen uit in de Europa League, terwijl de Duitsers de volgende ronde van de Champions League bereikten. Binnenkort is daar Napoli de tegenstander. Lindelöf stond naar verluidt ook in de belangstelling van Internazionale. De 56-voudig international beschikt bij zijn huidige werkgever nog over een contract tot medio 2024, met de optie voor een extra jaar. Vijfenhalf jaar geleden betaalde United nog 35 miljoen euro voor Lindelöf aan Benfica, inmiddels zou zijn transferwaarde zijn gezakt naar zo’n vijftien miljoen.

Snap je Ten Hag?

  • Ja, die wil hem voor de breedte houden
  • Nee, ze kunnen makkelijk zonder Lindelöf
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie