Ten Hag bleef geloven na ‘prima’ eerste helft tegen Villa

Foto: Ten Hag bleef geloven na ‘prima’ eerste helft tegen Villa

Op Boxing Day wist Manchester United na een achterstand nog van Aston Villa te winnen. Voor The Red Devils was het een belangrijke overwinning. Na een aantal lastige weken had de club een overwinning nodig. Trainer Erik ten Hag had er daarentegen altijd vertrouwen in. “We zeiden tegen het team dat ze geloof moesten houden en moesten doorgaan met wat ze voor de rust al deden.”

Ten Hag tevreden na comeback

Manchester United ging met een 0-2 achterstand de rust in. Na de wedstrijd sprak Ten Hag met Viaplay en gaf hij aan dat het in de eerste helft eigenlijk ook wel goed ging. “Ik denk dat de eerste helft eigenlijk ook wel redelijk was vanuit onze kant. Maar we komen achter door twee goals rondom standaardsituaties. In de rust hebben we de manier van drukzetten een beetje aangepast en dat hielp ons.”

Ondanks de kritiek van buitenaf blijft Ten Hag geloven in goede resultaten. “Als wij op ons best zijn, kunnen we van iedereen winnen. Daar moet je altijd in geloven, ook al sta je met 0-2 achter. Dat maakt niet uit. Blijf doorgaan, toon karakter. Dat heeft de ploeg vandaag gedaan.”

Eerste doelpunt Højlund

Rasmus Højlund had tot deze wedstrijd nog geen één keer gescoord in de Premier League. Tegen Villa maakte hij de bevrijdende 3-2 en er kwam na het doelpunt veel emotie vrij bij de jonge Deen. Het was opvallend dat Højlund nog niet had gescoord in de Engelse competitie. Het leek maar niet te lukken, terwijl hij in de Champions League gedeeld topscorer is met 5 treffers.

Ten Hag is altijd blijven geloven in de jonge spits. “Het is erg belangrijk voor Rasmus (Højlund, red.). Hij heeft er vijf gemaakt in de Champions League, waardoor je weet dat hij de potentie heeft. Je weet dat het moment ooit moet komen en vandaag was de dag dat hij scoorde in de Premier League. Ik weet zeker dat nu er één inligt er meer doelpunten komen.”

Ten Hag was ontslagen bij een nederlaag

  • Ja, deze comeback komt op een perfect moment
  • Nee, maar de overwinning is wel prettig
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie