Spektakelstuk bij winnend Manchester United: Ten Hag voor even gered

Erik ten Hag moest dinsdagavond na een half uur tegen Aston Villa te hebben gespeeld, vrezen voor zijn ontslag bij Manchester United. In de tweede helft vond er echter een wonder plaats en won de Engelse grootmacht alsnog met 3-2.

Pijnlijke start voor Manchester United

De Nederlandse oefenmeester staat vanwege tegenvallende resultaten in de Premier League en Champions League al enkele weken onder druk. Op Boxing Day speelde Manchester United op Old Trafford tegen Aston Villa en moest er een overwinning behaald worden om de aansluiting naar de subtop te behouden.

Manchester United beleefde echter een dramatische start. John McGinn maakte na 20 minuten spelen namelijk de openingstreffer, terwijl Leander Dendoncker slechts een paar minuten later de 0-2 op het scorebord zette. Het zorgde ervoor dat Manchester United een ogenschijnlijk onmogelijke opgave te wachten stond.

Geweldige ommekeer redt Ten Hag

Na de rust liet de thuisploeg echter zien dat wonderen nog altijd niet de wereld uit zijn. Alejandro Garnacho zag allereerst een doelpunt afgekeurd worden, omdat hij bij het ontvangen van de bal buitenspel stond. Een korte tijd later maakte hij vervolgens alsnog de aansluitingstreffer, waardoor het vertrouwen bij Manchester United enigszins terug was.

De ploeg van Ten Hag ging daarna volop in de aanval en zag Garnacho 20 minuten voor tijd ook de gelijkmaker op zijn naam zetten. Als klap op de vuurpijl lukte het Rasmus Højlund in de laatste fase van de wedstrijd om de 3-2 te maken. Daardoor kon Ten Hag alsnog opgelucht ademhalen en zit hij zaterdagavond ogenschijnlijk ook tegen Nottingham Forest op de bank.

Scoreverloop: 0-1 (21′) John McGinn, 0-2 (26′) Leander Dendoncker, 1-2 (59′) Alejandro Garnacho, 2-2 (71′) Alejandro Garnacho, 3-2 (82′) Rasmus Højlund