Ten Hag-besluit bekritiseerd: “Waarom ga je naar het stadion?”

Foto: Ten Hag-besluit bekritiseerd: “Waarom ga je naar het stadion?”

Hans-Joachim Watzke is blij dat Jadon Sancho weer onderdeel uitmaakt van de selectie van Borussia Dortmund. Tegenover Duitse media ging de directeur van de club zaterdagmiddag uitgebreid in op zijn terugkeer bij de Duitse club.

Lastige periode bij Manchester United

Borussia Dortmund rekende dit weekend simpel af met SV Darmstadt 98. Sancho moest vanaf de reservebank beginnen en mocht na een klein uur spelen invallen voor Jamie Bynoe-Gittens. Het was voor de pijlsnelle vleugelaanvaller een grote opluchting, aangezien hij bij Manchester United op een dood spoor was beland.

Sancho kreeg het aan het begin van het seizoen aan de stok met hoofdtrainer Erik ten Hag. De oefenmeester zag Sancho vaak te laat komen en vond ook op andere gebieden dat de Brit niet volledig zijn best deed. Nadat hij kritiek uitte op een persconferentie en de speler terugsloeg op social media, werd hij verbannen uit de selectie.

Discipline van Sancho volgens Watzke aanwezig

Manchester United zat daarmee met de handen in het haar. Aangezien Ten Hag hem niet meer terug wilde zien, moest de Engelse topclub hem kwijt. Borussia Dortmund bood uitkomst en haalde de 23-jarige voetballer voor een half jaar terug. “Jadon heeft helemaal geen probleem met discipline”, stelt Watzke. “Ik weet niet waar die verhalen vandaan komen.”

Het te laat komen herkent de directeur wel. “Hij komt af en toe te laat. Zijn interne klok is niet zo goed ontwikkeld. Hij is een heel aardige jongen, maar soms is hij niet op tijd. Dat moet je accepteren. Waarvoor ga je naar het stadion? Niet omdat iedereen altijd precies op tijd is. Het gaat mij erom wat hij aan de bal laat zien.”

Heeft Ten Hag het juiste besluit genomen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
398+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie