‘Teleurgesteld geweest over mislopen transfer naar Feyenoord’

Foto: ‘Teleurgesteld geweest over mislopen transfer naar Feyenoord’

Dit seizoen speelt hij wel in Rotterdam, maar niet bij de club die jarenlang op hem aasde: Joshua Kitolano stond op het punt bij Feyenoord te tekenen, maar trok uiteindelijk naar Sparta. Met Voetbal International blikt hij terug op afgelopen zomer.

Sparta haalde de 21-jarige middenvelder weg bij Odds BK uit Noorwegen. Op Het Kasteel doet hij het dit seizoen erg goed, maar het allerliefst had hij in De Kuip gespeeld. Feyenoord was lang geïnteresseerd. “Ik wist van de belangstelling af, ja. En natuurlijk wilde ik gaan. Zo’n grote club!”

“Maar mijn broers zeiden ook nu weer dat ik rustig moest blijven. Was dit niet een te grote stap, zou ik daar wel gaan spelen? Wat was het plan? Uiteindelijk ging de deal niet door en ik ben daar natuurlijk best teleurgesteld over geweest”, erkent Kitolano.

‘Achteraf beter zo’

Middels Sparta belandde hij dus alsnog in Nederland, en daar is hij blij mee. “Nu besef ik dat het goed is geweest dat de transfer naar Feyenoord is afgeketst. Om eerlijk te zijn was ik er nog niet klaar voor om al naar zo’n grote club te gaan. Ik speelde wel goed bij Odds, maar moest nog een volgende stap maken en volwassener worden.”

Zijn teller staat dit seizoen op zestien competitiewedstrijden, Kitolano tekende tot medio 2026 bij Sparta. Zijn transferwaarde wordt nu al geschat op zo’n 1,2 miljoen euro, waar hij de club uit Spangen ongeveer de helft daarvan heeft gekost.

Kitolano is in potentie een Feyenoord-speler

  • Eens
  • Oneens
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie