Steven Bergwijn: ‘Ik ga er alles aan doen’

Foto: Steven Bergwijn: ‘Ik ga er alles aan doen’

Steven Bergwijn viel af voor het Europees kampioenschap, maar is onder bondscoach Louis van Gaal helemaal terug bij het Nederlands elftal. De vleugelspits van Tottenham Hotspur speelde gisteren een uitstekende partij voor Oranje tegen Turkije (6-1).

Voor de camera van de NOS zegt de oud-PSV’er: “We moeten in de volgende cyclus ook gewoon twee keer winnen. Ik ga er wel van uit dat we naar het WK gaan, ja. En dan ga ik er alles aan doen dat ik niet weer de boot mis.”

Het missen van het EK kwam hard aan bij Bergwijn: “Natuurlijk, maar je moet vooruit. Een jaar geleden speelde ik ook niet veel bij Tottenham Hotspur, maar ik heb geleerd van het afgelopen seizoen. Ik denk ook dat het een beetje ligt aan wie je trainer is. Bij Tottenham heb ik nu een coach (Nuno, red.) die me gewoon mijn ding laat doen en vrij laat spelen. Ik ben wel zo’n speler, maar dan moet je het natuurlijk nog wel laten zien. Ik krijg nu gewoon veel vertrouwen: bij Tottenham, maar ook hier bij het Nederlands elftal.”

Bij Oranje verving de aanvaller de geblesseerd afgehaakte Cody Gakpo in de basis: “Ik denk dat we de supporters wel wat leuks hebben gegeven. Ik had ook niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan; Turkije is normaal gesproken wel een stugge ploeg. Maar we hadden vooraf wel al aangegeven dat wij de betere ploeg zijn en dat we in eigen huis echt moesten. Ik ben blij dat we het vanaf de eerste minuut hebben laten zien.”

Goede wedstrijd?

  • Zeker
  • Mwah
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie