Statistieken bewijzen: Santiago Giménez hoort bij beste afmakers ter wereld

Foto: Statistieken bewijzen: Santiago Giménez hoort bij beste afmakers ter wereld

Onderzoeksbureau CIES zocht uit welke spitsen dit seizoen de beste afmakers ter wereld zijn. Op basis van de berekende index en een correctie op basis van het niveau van de competitie hebben de onderzoekers hun lijst gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Feyenoord-spits Santiago Giménez zich tot de beste afmakers van de wereld mag rekenen.

Ook voor AZ-spits Pavlidis is er een plekje in de top tien weggelegd

Net boven Giménez staat nog topschutter Harry Kane. De Engelsman is echt on fire in de Bundesliga en dat blijkt uit de cijfers. Hij staat zonder enige concurrentie op nummer één. De Feyenoord-spits scoorde dit seizoen 1,4 doelpunten per negentig minuten en zag 33% van zijn schoten omgevormd worden tot een treffer. Hier zet Harry Kane 1,57 doelpunten per wedstrijd en een percentage van 37% tegenover — bizar.

NaamIndex
1. Harry Kane (Bayern München)0.533
2. Santiago Giménez (Feyenoord)0.361
3. Jude Bellingham (Real Madrid)0.355
4. Simon Banza (SC Braga)0.355
5. Lautaro Martínez (Internazionale)0.341
6. Olivier Giroud (AC Milan)0.325
7. Erling Haaland (Manchester City)0.314
8. Matteo Cassierra (Zenit Sint-Petersburg)0.311
9. Vangelis Pavlidis (AZ Alkmaar)0.292
10. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)0.289

De top drie wordt verder aangevuld door Jude Bellingham, de sensatie van Real Madrid die dit seizoen opvalt als een echte doelpuntenmaker. Maar liefst 37% van Bellinghams schoten vinden het net. AC Milan-spits Olivier Giroud presteert op deze statistiek nog beter. De Fransman weet 41% van zijn pogingen om te zetten in doelpunten.

Een andere opmerkelijke naam is Simon Banza. De Congolese spits beleeft een droomseizoen en is momenteel de topscorer van de Portugese competitie met elf doelpunten. Verder treffen we een oude bekende uit de Eredivisie, Matteo Cassierra. De voormalige Ajacied is een uitstekende afmaker voor het Russische Zenit. Vangelis Pavlidis, een andere topschutter uit de Eredivisie, heeft ook de top tien bereikt. De Griek staat op de negende plaats.

Santi is wereldtop

  • Ja, dat zie je toch aan deze cijfers!
  • Nee, statistieken zeggen niet alles
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie