Spectaculaire degradatiekraker Vitesse – Volendam kent alleen maar verliezers

Foto: Spectaculaire degradatiekraker Vitesse – Volendam kent alleen maar verliezers

In een spectaculaire degradatiekraker hebben Vitesse en FC Volendam gelijk gespeeld: 1-1. Na een wervelende start kwam vooral de uitploeg goed weg, maar eigenlijk schoot niemand iets op met de puntendeling. Beide ploegen blijven in nood en vechten voor lijfsbehoud en de toekomst van de club.

Wedstrijdverslag Vitesse – FC Volendam (vanuit het stadion)

Wie denkt dat bestuurlijke onrust niet doorwerkt naar de prestaties op het veld, heeft dit seizoen niet naar Vitesse en FC Volendam gekeken. In aanloop naar de ontmoeting tussen de onderste twee van de Eredivisie ging het over bestaanszekerheid, degradatiezorgen en de noodzaak van drie punten. Vitesse zag een potentiële overname worden afgekeurd, Volendam vocht een bestuurlijke strijd uit in de rechtszaal. Lijfsbehoud is voor beide clubs van levenslang. Aan de spelers de taak zondag om onder deze enorme druk te winnen.

Hoe ga je voetballen onder die druk? Vitesse koos ervoor het initiatief in eerste instantie bij Volendam te leggen. De eerste twee ballen werden blind naar voren getrapt. Er kwam wat gevaar uit, maar het is Volendam dat aan de andere kant ineens vrij spel kreeg om te scoren. Bilal Ould-Chikh mocht rustig doorlopen, naar het doel dribbelen en uithalen. Binnen drie minuten stond het zo 0-1. Een rampdag voor Vitesse dreigde.

Doodsvonnis Vitesse

De supporters in Arnhem zongen “Alles of niets”, een vrij letterlijke spreuk in dit geval. Verliezen zou het doodsvonnis voor de club kunnen betekenen. De spelers voelden de noodzaak en reageerden al in de vijfde minuut. Mica Pinto schoot op doel en werd een doelpunt gegund door Volendam-keeper Mio Backhaus, die lelijk misgreep. Deze degradatiekraker begon zoals je kon verwachten. Elke aanval kon zomaar een doelpunt worden.

Na de gelijkmaker koelden beide teams even af. Totdat Anis Hadj Moussa zijn kwaliteiten liet zien: een goed linkerbeen, hij dreigde, dribelde naar binnen en schoot. dribbelen en schoot. Tot twee keer toe lukte het de huurling van het Belgische Patro Eisden zo om op doel te schieten. Eerst werd zijn schot geblokt voor de doellijn, daarna zat de lat hem in de weg. De rechtsbuiten bleef de rest van de eerste helft voor het grootste gevaar zorgen. Ook de rechtsback van Vitesse, Carlens Arcus, deed een duit in het zakje door op de lat te schieten.

Vitesse en Volendam liggen nog steeds op de grond

Volendam parkeerde in de tweede helft de bus, loerde op de counter en gaf het initiatief volledig aan Vitesse. De aanvalspogingen die de thuisclub daardoor kon doen, leverden weinig gevaar op, waardoor de wedstrijd langzaam doodbloedde. Vitesse raakte nog wel de lat uit een wonderbaarlijke scrimmage, maar Volendam overleefde de storm. Een gevecht zonder winnaar, maar met twee ploegen die nog steeds samen op de grond liggen.

Mühren blijft stoïcijns, Meulensteen geeft alles voor Vitesse | SN Mixed Zone

Komt Vitesse hier nog uit?

  • Ja, de club is te groot om failliet te gaan.
  • Nee, degradatie is de doodsteek.
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie