Slot wuift excuses weg: “Dat is totaal niet nodig”

Foto: Slot wuift excuses weg: “Dat is totaal niet nodig”

Arne Slot was na de uitschakeling tegen AS Roma diep teleurgesteld. De oefenmeester slaagde er voor de derde keer op rij niet in om de Italianen in Europees verband uit te schakelen. Roma won na strafschoppen, maar Slot wil niet met de beschuldigende vinger wijzen na Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh, die beiden faalden vanaf elf meter.

Slot baalt van nederlaag tegen AS Roma, maar neemt Hancko en Jahanbakhsh niets kwalijk

Het tweetal verontschuldigde zich bij de Feyenoord-trainer, die tegenover Veronica aangeeft ze niks aan te willen rekenen. “Twee spelers hebben sorry tegen me gezegd. Dat is totaal niet nodig: een strafschop kun je scoren of missen. Alle andere keren was ik over zondag begonnen, dat heb ik nu niet gedaan.”

Volgens Slot is het menselijk dat ook goede strafschopnemers falen. “Dat je een penalty kan missen, is inherent aan het nemen van die verantwoordelijkheid. Dávid en Alireza staan heel hoog op ons lijstje.” De Iraniër werd pas in de laatste minuut van de verlenging in het veld gebracht door Slot. “Zeker als hij dan mist, krijg je die discussie of je daar dan verstandig aan doet. Hij is gewend aan de druk, en dat wordt denk ik nog wel eens onderschat. Helaas scoorde hij vandaag niet.”

Feyenoord brengt te weinig tegen AS Roma

Slot vindt dat zijn ploeg geen sterke indruk maakte in de reguliere tijd en kraakte een aantal kritische noten. “Na negentig minuten hadden we met 1-1 denk ik geen klagen. In de verlenging had ik wel het gevoel dat wij sterker begonnen te worden, in die fase had ik het idee dat we misschien konden scoren. Aan het eind van de rit hebben we hier in Rome denk ik te weinig voor gevaar kunnen zorgen.”

De oefenmeester reflecteert toch enigszins positief op de derde uitschakeling op rij tegen Roma. “We gaan van verliezen in 90 minuten naar verliezen in 120 minuten naar verliezen na strafschoppen. Als we ze volgend jaar weer loten, ga ik er weer met heel veel frisse energie tegenaan.”

Heeft Feyenoord te weinig gebracht in Rome?

  • Ja, ze verdienden ook niet meer
  • Nee, ze zijn onterecht uitgeschakeld
745+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie