Simons looft Eredivisie-revelatie: ‘Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets’

Foto: Simons looft Eredivisie-revelatie: ‘Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets’

Xavi Simons speelt inmiddels al een tijdje in de Bundesliga, maar afgelopen midweek nam hij rondom het uiteindelijk afgelaste bekerduel van PSV en FC Twente dan eindelijk afscheid van het Eindhovense publiek. De middenvelder volgt zijn oud-werkgever nog op de voet. In 48 wedstrijden produceerde Simons 22 doelpunten en 12 assists voor PSV, dat hem verloor aan Paris Saint-Germain. Laatstgenoemde verhuurt Simons dit seizoen aan RB Leipzig.

‘Ik zal John de Jong en Ruud van Nistelrooij niet vergeten’

In Noord-Brabant won Simons de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker. “Ik kwam als jeugdspeler, werd snel basisspeler en kon direct het team helpen met veel dingen. Dat was voor mij heel mooi. Het begon goed, werd iets minder, maar het was volgens mij een goed seizoen met twee prijzen.”

Hij is PSV nog altijd dankbaar. “Vooral John de Jong en Ruud van Nistelrooij. Ik zal ze niet vergeten. De kans was ook groot dat ik hier nog een jaar zou blijven, maar ik heb een andere keuze gemaakt. Dat was volgens mij de beste keuze voor mij.”

Ismael Saibari

Als hem gevraagd wordt wie hem het meest verrast bij PSV dit seizoen, kent Simons geen twijfel: Ismael Saibari. “Ik kende hem natuurlijk al van het vorige seizoen, maar ik zou voor Issy kiezen. Hij doet het echt goed. Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets. Zulke spelers vind ik mooi om naar te kijken. (…) Ik kijk de wedstrijden wanneer dat kan. Ik heb vrienden in het team en ben blij dat het zo goed gaat. Ik gun ze mooie dingen, ik hoop dat de reeks doorgaat en dat ze kampioen worden.”

Saibari is dé revelatie van dit Eredivisie-seizoen

  • Eens
  • Oneens
305+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie