Silooy haalt Ajax-duo door het slijk: “Zij kunnen zich nooit aanpassen”

Foto: Silooy haalt Ajax-duo door het slijk: “Zij kunnen zich nooit aanpassen”

Sonny Silooy is niet bepaald onder de indruk van Josip Sutalo en Borna Sosa. De Kroatische internationals werden naar Ajax gehaald met de gedachte dat het sterkhouders moesten worden, maar kunnen vooralsnog weinig indruk maken in Amsterdam. De verdediging van Ajax is heel het seizoen al zo lek als een mandje.

Silooy zeer kritisch op Ajax-verdedigers Sutalo en Sosa

“Er zijn spelers waarvan ik denk: die horen niet bij Ajax”, begon Silooy bij ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie over velen van de nieuwkomers binnen de selectie van John van ‘t Schip. De oud-Ajacied werd gevraagd naar Sosa en Sutalo. “Ik denk dat deze twee zich nooit kunnen aanpassen. Het gaat allemaal te snel voor ze.”

Sutalo werd donderdag tegen Bodø/Glimt nog van het veld gestuurd, na een dekkingsfout. “Hij stapt veel te laat in. Je moet gewoon meelopen.” Silooy betwijfelt of de dure aankoop het nog gaat maken in Amsterdam. “Ik weet niet of het goed komt. Dat moet hij zelf doen. Ik vind het heel raar dat als jij in het Kroatisch elftal speelt, een goed elftal, dat je daar dan wel goed fungeert en bij Ajax niet.”

Poetsen

Silooy heeft ook geen hoge pet op van linksback Sosa. “Sosa, zeker op een positie die niet eens het moeilijkste is, moet eigenlijk meer uit zichzelf gaan halen. Hij moet meer vechten, meer werken. Ik vind dat we meer moeten poetsen. Poetsen hoort ook het voetbal. Werken voor elkaar.”

Tot slot kijkt het clubicoon, die 343 duels speelde voor Ajax, terug op het duel in Noorwegen. Op bizarre wijze haalde Nederlandse topclub de laatste zestien van de Conference League. “Je wint de wedstrijd op een hele gelukkige manier. Je hebt altijd kans om een wedstrijd te kunnen winnen en dat is afgelopen donderdag gebeurd. Je bent een ronde verder en uiteindelijk telt het resultaat op dit moment.”

Zou jij Sutalo en Sosa nog opstellen?

  • Jawel, de alternatieven zijn niet beter
  • Nee, er uit met die twee!
477+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie