Serieuze interesse in Go Ahead-uitblinker Willumsson

Foto: Serieuze interesse in Go Ahead-uitblinker Willumsson

Met de 2-2 remise tegen FC Utrecht brak Go Ahead Eagles vorige week een clubrecord uit 1970: elf competitieduels op rij zonder nederlaag. Eén van de uitblinkers was – niet voor het eerst dit seizoen – Willum Willumsson.

De IJslander tekende afgelopen zomer bij Go Ahead en heeft nu al interesse van andere clubs gewekt. Trainer René Hake is in gesprek met Voetbal International lyrisch over de boomlange dribbelaar. “Willium is een slimme, begaafde speler. Goed spelinzicht, goede vaardigheden, goed ritme. Maar ook iemand die bereid is hard voor het team te werken. En hij heeft de bal aan een touwtje.”

Interesse vanuit meerdere landen

Diverse buitenlandse clubs hebben Willumsson (1.91 meter lang) op de korrel. Go Ahead haalde hem weg bij BATE Borisov. “Ik ga er niet vanuit dat Go Ahead zijn plafond is. Ik ben er van overtuigd dat hij zich al in de kijker heeft gespeeld. In de subtop en misschien wel daarboven. Maar wij willen hem niet kwijt. Willum is veel te belangrijk voor ons.”

De 24-jarige Willumsson ligt nog tot medio 2024 vast aan De Vetkampstraat. Hij is eenvoudig international van IJsland, waar zijn vader overigens Minister of Health is. “Het is niet dat we aan de keukentafel eens uitgebreid bespreken hoe we het Coronavirus kunnen stoppen. Dan hebben we het liever over de doelpunten van Messi”, zei Willumsson daarover in de nieuwe VI.

Willumsson is in potentie een speler voor de top van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie