Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Scorende publiekslieveling wil langer bij NAC blijven: “Ze zijn net zo gek als ik”

Foto: Scorende publiekslieveling wil langer bij NAC blijven: “Ze zijn net zo gek als ik”

Sigurd Haugen is levensbelangrijk voor NAC Breda in de play-offs om promotie. Tegen FC Emmen (0-3) brak de Noorse spits de wedstrijd open met een goal, zoals hij in de vorige drie play-offs-duels ook al scoorde. De huurling uit Scandinavië ging de afgelopen weken van bankzitter naar publiekslieveling. “NAC en ik zijn een goede match”, vertelt Haugen aan SoccerNews.

Interview met Sigurd Haugen, spits van NAC Breda

Op het veld spatte de passie en energie er vanaf bij Sigurd Haugen, maar na het laatste fluitsignaal was hij tegenstrijdig rustig. Alsof de aanvaller over twee persoonlijkheden beschikt. “Ja, dat herken ik wel. Het veld is voor mij een arena om alle woede en frustratie eruit te laten. Dat is altijd zo geweest. Ook toen ik jong was. Ik wil veel energie in het team brengen. Zo probeer ik als speler te zijn.”

Dat lukt de laatste weken uitstekend. Haugen is bij NAC opgestaan als één van de belangrijkste spelers in de play-offs om promotie. Opvallend, want de afgelopen maanden moest de Noorse huurling het doen met invalbeurten. “Ik heb dit jaar niet veel gespeeld. Ik moest lang wachten op mijn kans, maar ik wist dat ik zou leveren als de kans kwam. Deze weken voelen als compensatie voor het gekke seizoen dat we gehad hebben. Maar als het goed afloopt, is dat top. Dat is wat mensen onthouden.”

Gekke gezichten

Met scoren maakt Haugen zich populair bij de achterban in Breda, maar de connectie gaat verder dan dat. Het gekke gezicht dat hij in vorige wedstrijd tegen Emmen trok richting de NAC-supporters was een mooi voorbeeld. “Ik zie dat soort gezichten constant als ik naar de tribune kijk. De fans zijn net zo gek als ik. Het is een goede match. Ze beantwoorden de passie die ik in mijn spel leg.”

Haugen toonde een bijzonder gezicht aan het publiek.

Haugen werd in de media al een Noorse krijger genoemd. Die beschrijving bevalt hem wel. “Ja, dat vind ik een mooi compliment. Ik houd van vechten voor een overwinning. Dat zit in mijn natuur. Op het veld focus ik me alleen op de strijd, de bal en doelpunten maken. Er kan niets tippen aan het gevoel van scoren.” Hij deed het in elke play-off-wedstrijd. Betekenen de twee finale-wedstrijden dan ook nog twee goals? “Ik ben in mijn gedachten altijd bezig met de eerstvolgende goal. Ik ga elke wedstrijd in om te scoren. Hopen dat het dinsdag weer lukt. Daarna zien we weer.”

Toekomst bij NAC?

Het seizoen van NAC is dus nog niet ten einde. Nog twee wedstrijden en dan keert Haugen normaal gesproken terug naar het Deense Aarhus GF, zijn eigenlijke werkgever. Toch laat hij zich ontlokken dat hij de wens heeft om in Breda te blijven. Daar ligt de focus nog niet op, maar ik houd van deze club, de stad en alles eromheen. Het is ingewikkeld, want het ligt niet in mijn handen, maar ik zie zeker een toekomst voor me bij NAC. Misschien wel in de Eredivisie. De tijd zal het leren.”

Moet NAC Haugen binnenboord houden?

  • Ja, hij past perfect bij de club.
  • Nee, één seizoen was genoeg.
455+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:45
0+
“Hij kan de Messi van de toekomst worden”
16:34
13+
‘Hacker brengt City in grote moeilijkheden’
16:23
5+
‘Portugal eist actie na Ronaldo-incidenten’
16:13
20+
De Ligt baalt: “Valse start van het toernooi”
16:00
34+
Van Dijk reageert: kritiek op Oranje terecht?
15:47
80+
‘Ultieme poging om Vitesse te redden’
15:35
117+
‘Genadeklap voor Wilfred Genee’
15:23
143+
‘PSV tussen hoop en vrees op transfermarkt’
15:12
324+
‘Feyenoord-klap binnen enkele weken’
15:00
76+
‘Van Nistelrooij terug naar Manchester United’
14:48
23+
Edson Álvarez in tranen van het veld bij Mexico in Copa América
14:29
137+
‘Keiharde transferdreun voor Zirkzee én Memphis’
14:09
339+
Ajax slaat weer een slag: volgend toptalent is binnen
13:50
179+
Boos FC Barcelona vernietigt nieuwe Nike-shirts
13:30
1522+
Farioli gooit deur dicht: ‘Geen nieuwe Antony of Martínez bij Ajax’
13:30
50+
Nederlandse journalist opgepakt tijdens EK wegens drone-vliegen
13:10
98+
‘Bedrijvig Bayern München haalt volgende vedette binnen’
12:50
233+
Ajax-scout over flop Mikautadze: “Dát is de reden waarom hij niet slaagde”
12:45
83+
Voorbeschouwing Nederland – Oostenrijk: Kroont Nederland zich tot groepswinnaar?
12:30
88+
Faber legt uit waarom hij vertrekt bij PSV
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie