Schreuder velt oordeel over Ajax-debutanten

Foto: Schreuder velt oordeel over Ajax-debutanten

Ajax won gisteren in de KNVB Beker weer eens een wedstrijd. FC Den Bosch werd met 2-0 verslagen. Ajax-trainer Alfred Schreuder moest creatief zijn met zijn personeel en gunde een aantal spelers een (basis)debuut.

Ajax miste onder andere Jurriën Timber wegens griepverschijnselen. “‘Ik heb Jurriën gisteren (dinsdag, red.) gesproken en dat leek ook beter te gaan. We moeten afwachten hoe het morgen (donderdag, red.) en vrijdag gaat”, stelde Schreuder na afloop.

De Ajax-trainer erkent de waarde van de Oranje-international, maar was ook tevreden over de alternatieven. “Iedere speler is natuurlijk belangrijk, maar Jurriën is een onbetwiste basisspeler. Die heb je wel nodig. Aan de andere kant hebben de jongens in het centrum het vandaag ook goed gedaan.”

Ajax en de volle ziekenboeg

Kian Fitz-Jim kreeg van Schreuder zijn eerste basisplek op het centrale middenveld, terwijl de pas zestienjarige Jorrel Hato als linksback zijn eerste minuten in het eerste maakte.

Schreuder: “Die doen het prima bij Jong Ajax. Ze spelen nu ook moeiteloos mee bij Ajax. We hadden ook geen andere keuzes, maar de jongens doen het ook prima bij Jong Ajax, dus dan is het mooi om ze minuten te geven. Ze waren ook mee op trainingskamp.”

De coach was daarom tevreden over het resultaat, maar heeft wel wat op te merken. “Ik denk dat we goed begonnen en een zakelijke overwinning hebben geboekt. We hebben weinig kansen weggegeven. Er zijn geen gekke dingen gebeurd.”

Wel plaatste hij een opmerking bij het spel van zijn ploeg: “Ik vind het onnodig dat we gele kaarten opliepen, dat is niet slim van onszelf. Het juichen (van Kenneth Taylor, red.) moeten we niet doen en de overtreding van Jorge Sánchez is niet nodig.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie