Schöne dubt: “Stoppen is iets definitiefs”

Foto: Schöne dubt: “Stoppen is iets definitiefs”

Lasse Schöne overweegt serieus om na dit seizoen te stoppen. De 36-jarige middenvelder sluit doorgaan niet uit, maar het einde van zijn carrière speelt wel degelijk in zijn hoofd.

Lasse Schöne gaat hooguit nog één jaar door

Schöne speelde zondag zijn 434ste wedstrijd in de Eredivisie en is daarmee alleen recordhouder. De Deen heeft weinig met statistieken, maar vertelt hij aan De Gelderlander: “Het maakt het extra bijzonder dat ik die heb verbroken in de ArenA, waar ik zoveel mooie momenten heb meegemaakt met Ajax. 434 duels is heel wat. Dat had ik niet verwacht toen ik 22 jaar geleden naar Nederland kwam. Het zegt vooral dat ik oud aan het worden ben.”

Het contract van Schöne loopt na dit seizoen af. De routinier wil uiterlijk in 2025 stoppen, maar plakt hij er überhaupt nog een seizoen aan vast? “Ik heb er nog veel plezier in, mijn lichaam doet het goed en ik kan het niveau nog aan. Het zou dus zomaar kunnen dat mijn carrière nog iets langer duurt, maar dat weet ik nog niet zeker. Stoppen is iets definitiefs. Dan ga ik misschien nog in een vriendenteam spelen, maar nooit meer in een volle Goffert.”

Schöne wil tegelijkertijd in stijl kunnen afsluiten. Zijn recente blessure bracht hem daarom aan het twijfelen. “Ik was er op een gegeven moment wel klaar mee om steeds weer in mijn uppie rondjes te lopen op de training. Het was niet zo dat ik dacht: ik heb hier geen zin in en stop ermee. Dat zou anders zijn als ik snel weer geblesseerd raak, maar ik ben in mijn carrière zowat nooit geblesseerd geweest. Ik voelde me tegen Ajax weer als een jong hert.”

Moet hij nog een seizoen doorgaan?

  • Ja
  • Nee
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie