Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Schöne begint aan last dance: “Of ik daarna trainer wordt?”

Foto: Schöne begint aan last dance: “Of ik daarna trainer wordt?”

Lasse Schöne beleeft volgend seizoen zijn afscheidstournee op de verschillende voetbalvelden. De 37-jarige routinier wil bij NEC nog één keer alles meemaken.

NEC-middenvelder Lasse Schöne gaat nog een jaar door

In februari 2021 tekende Schöne bij sc Heerenveen. De Deen stond open voor een langer verblijf in Friesland, maar NEC wilde hem terughalen naar Nijmegen. “Ik gaf bij Marcel (Boekhoorn, red) aan dat ik mezelf nog te goed voelde voor de Eerste Divisie. Dat vond hij ook, maar tijdens de play-offs zou het allemaal goed komen”, aldus Schöne in een interview met Voetbal International. “Op een gegeven moment gaf ik mijn woord: als NEC de play-offs zou winnen, zou ik komen. Na de promotie kwam de transfer dan ook snel tot stand. Terug naar NEC, naar de club waar ik een fijn gevoel bij had.”

‘Wil alles nog één keer meemaken en beleven’

Bij NEC beleeft Schöne momenteel een ‘prachtige’ periode. De clubleiding bouwt gestaag aan een stabiele Eredivisieploeg. “Het voelt goed om daar deel van uit te maken. Het is mooi om die ontwikkeling van de club mee te maken, ook komend seizoen. Ik kijk er enorm naar uit om alles wat ik zo leuk vind aan het voetbal nog één keer mee te maken. Dat zie ik als een soort last dance, een laatste rondgang. Nog één keer alles meemaken en beleven.”

Heeft Schöne al plannen voor na zijn voetbalcarrière? “Ik moet oppassen om te stellig te zijn, maar ik zie mezelf geen trainer worden”, antwoordde de middenvelder. “Het is sowieso goed en gezond voor me om even helemaal afstand te nemen van het voetbal. Je bent als voetballer je hele leven in een bepaald wereldje actief. Mijn gevoel zegt dus dat afstand nemen goed zou zijn, maar ik sluit op voorhand niets uit.”

Zie je een belangrijke rol voor Schöne komend seizoen?

  • Zeker wel
  • Mwah…
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie